Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Astăzi, naționala Moldovei va juca "Meciul secolului"

20 noi. 2023,, 11:15   Sport
2391 0

Astăzi, naționala Moldovei va juca "Meciul secolului". Victoria în meciul din deplasare cu Cehia va garanta selecționatei noastre calificarea la EURO 2024.

Cehia este favorită în această confruntare, însă toți sînt acum mîndri de echipa noastră națională, în ciuda scorului de pe tabela de marcaj la final de meci.

Portalul Moldfootball.com a discutat cu foștii jucători ai naționalei Moldovei de diferite generații, care nu au avut ocazia să dispute un asemenea meci, dar care au lăsat un mesaj de încurajare pentru actualii eroi ai echipei naționale.

Valeriu Catînsus, fundașul naționalei Moldovei 1999-2009

- Prieteni, ați scris deja numele voastre în istoria fotbalului moldovenesc. A rămas un singur pas pentru a vă califica pentru prima dată în etapa finală. Indiferent de scorul final al meciului cu Cehia, sînteți deja campioni. Nu aveți nimic de pierdut, jucați din plăcere. Totul este posibil și ați demonstrat deja acest lucru. Vă doresc doar victoria! Credem în voi și vă susținem! Toată țara este alături de voi!


Igor Armaș, fundașul naționalei Moldovei 2008-2022

- Salut băieți! Toată țara așteaptă cu nerăbdare ultimul meci din grupă. sînt sigur că v-ați pregătit liniștit și ați studiat adversarul. Ați avut o campanie preliminară excelentă, iar acum aveți șansa pentru prima data în istorie să vă calificați la un turneu final. Indiferent de rezultat, ați scris deja istorie, dar există un meci final care ar putea schimba totul! Jucați la fel cum ați jucat și pînă acum, pentru a nu regreta nimic mai tîrziu! Cum spune Serghei Victorivici, jucați cu inima și cu sufletul!!! sînteți grozavi! Hai Moldova!

Serghei Epureanu, mijlocașul naționalei Moldovei 1996-2005

- Le doresc băieților să reușească ceea ce nu s-a reușit de atîția ani de cînd am început să participăm în campaniile preliminare. Acum avem șanse mari la calificare, pe care nu le-am avut niciodată. Desigur, va fi o mare presiune psihologică asupra jucătorilor, dar, pe de altă parte, nu avem nimic de pierdut. Este mai dificil pentru echipa favorită în acest sens. Dacă nu ne calificăm - înseamnă că nu ne-a reușit, iar dacă obținem calificarea - va fi un eveniment istoric! Băieții trebuie să fie concentrați la joc și să dea totul în teren, dar în același timp să nu fie sub mare presiune.

Radu Rebeja, mijlocașul naționalei Moldovei 1991-2008

- Cu siguranță este un moment istoric, important pentru echipă și pentru fotbalul moldovenesc. Eu vreau să le doresc băieților și colectivului în primul rînd curaj și succes desigur. Absolut nu va fi simplu, dar fotbaliștii au demonstrat în această campanie preliminară că totul este posibil. Băieții au arătat că prin dăruință și devotament este posibil de obținut orice rezultat în orice meci. Succese!

Engin Firat, selecționerul Moldovei 2019-2021

- Salutare tuturor fanilor fotbalului moldovenesc. Urmăresc fiecare meci și sînt nespus de fericit de realizările obținute de Serghei și băieți - este un succes incredibil! Le doresc ca norocul să fie de partea lor în ultimul meci. Sper că acest vis să devină realitate. Vorbesc deseori cu Serghei și cunosc că toată lumea crede în el. El va găsi un mod de a obține un miracol. Susține'i echipa națională și fiți mîndri de ea!

Igor Oprea, fundașul naționalei Moldovei 1992-2001

- Aș vrea să le spun băieților că aceasta poate fi unica lor șansă. Dăruiți-vă la maxim în teren, dar în acelați timp jucați rațional, căci atît de multe depind de un singur meci. Această partidă poate oferi foarte multe atît fanilor, cît și întregului nostru popor. Nu toți au o asemenea șansă. Mult depinde de felul în care antrenorul va motiva echipa, dar cred că nici nu este nevoie de motivație suplimentară pentru băieți. Eu cred că ei înțeleg totul perfect: dacă se vor califica la EURO, valoarea lor de piață va crește imediat, iar aceasta va rezulta în noi contracte.

Sergiu Dadu, atacantul naționalei Moldovei 2002-2013

- sînt foarte fericit pentru băieți și pentru fotbalul nostru, pentru că avem o șansă istorică de a accede la EURO. Rămîne un singur pas de făcut, dar va fi un pas foarte dificil. Eu cred în acești băieți și în acest antrenor, în staff-ul tehnic. Ei demonstrează că se poate de jucat fotbal cu diferiți adversari, fără a le permite să domine toate cele 90 de minute. Pe tot parcursul acestui ciclu preliminar, băieții confirmă că trebuie să joci pînă în minutul 90+5 sau 90+7. Nu pot decît să le mulțumesc enorm pentru emoțiile oferite microbiștilor și întregii noastre țări în această perioadă dificilă. sînt sigur că pe parcursul acestor două ore, fanii noștri uită de griji și dau toată susținerea și sufletul din tribunele stadionului. Îi doresc echipei doar succes și victorie!

Pavel Cebanu, președinte al FMF 1997-2019

- Acești băieți își pot scrie numele în istorie, pot deveni eroi! Toată Moldova le urează mult succes! Nu știu cînd vom mai avea o asemenea șansă. Totul depinde doar de noi, totul este în mîinile noastre. Faptul că Cehia se poate mulțumi și cu o remiză le poate juca festa, iar noi putem profita de acest lucru. Jucătorii trebuie să evolueze relaxați. Nimeni nu așteaptă de la noi calificarea, și chiar dacă pierdem, oricum am evoluat reușit în acest ciclu preliminar, iar dacă cehii nu se califică, va fi un eșec pentru ei. Însă dacă noi ne impunem - fotbaliștii noștri vor deveni eroii întregii națiuni!

Victor Golovatenco, fundașul naționalei Moldovei 2004-2017

- Le doresc jucătorilor noștri mult noroc. Toată Moldova vă susține acum! Acesta va fi meсiul vieții pentru ei, cel puțin pentru momentul dat. Am vorbit cu băieții înainte de deplasarea lor în Cehia. Pe de o parte, nu avem nimic de pierdut, pe de altă parte, este o oportunitate care poate să nu mai fie. Cu siguranță nu va fi un meci ușor, deci este nevoie de dăruire maximă. Totul se decide într-un singur meci și totul este posibil. Vă ținem pumnii!

Ion Testemițanu, fundașul naționalei Moldovei 1991-2006

- Totul este clar: trebuie să ieșim și să cîștigăm, aste e - nu avem altă soluție! Cine nu riscă - nu bea șampanie. Mereu trebuie să faci un sacrificiu pentru a primi ulterior o recompensă. Corect a spus Cleșcenco - uneori trebuie să mori în teren. De cînd a preluat el naționala, vedem că există un colectiv și există o idee - acesta este cel mai important lucru. Dacă jucătorii au o idee și țintesc un obiectiv - totul le va reuși. Va fi foarte greu, dar totul este în mîinile fotbaliștilor. Jucătorii trebuie deja înainte de meci să-și imagineze cum înving adversarul, trebuie să vizualizeze această victorie și atunci aceste gînduri se vor realiza.

Oleg Șișchin, mijlocașul naționalei Moldovei 1996-2006

- Vreau să le urez băieților un rezultat bun și un joc bun. Important este să nu le fie frică să joace fotbal. Toți își dau seama că este o șansă să accedem la EURO - victoria ne garantează acest lucru. Trebuie să joace la fel cum au făcut-o cu Polonia sau Albania, și să demonstreze de ce sînt în stare. Dar cel mai important este ca dorința de a obține rezultatul scontat să nu fie o povară prea grea și atunci totul le va reuși.

Alexandru Guzun, fundașul naționalei Moldovei 1991-2000

- Ne așteaptă un meci istoric, această echipă a confirmat, în ciuda multor contestări, șansele de afirmare a unei generații noi. Putem scrie istortie cu litere de aur, este o șansă unică cu care nu ne-am întîlnit și nu știu dacă ne vom mai întîlni. Avem nevoie la acest meci de încredere, caracter, sacrificiu și nu în ultimul rînd și de noroc. Băieții au demonstrat pe durata întregii campanii că și-au dorit multe, iar în acest meci vor dori și mai mult. Toată Moldova va fi alături de echipa națională, cu emoții, susținere și speranțe la o calificare miraculoasă.

Astăzi, începînd cu ora 21:45, va fi în direct meciul Cehia - Moldova live, care va fi jucat la Olomouc în cadrul preliminariilor CE-2024.

Pe teritoriul Moldovei meciul va fi transmis de postul de televiziune Moldova 1.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?