X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Artiom Roșca, noua speranță a taewkondo-ului moldovenesc

22 ian. 08:18   Sport
1497 0

Artiom Roșca este un tînăr care visează la o carieră frumoasă în taekwondo. Sportivul de 15 ani face deja ravagii la turnee internaționale.

Cu 3 medalii de aur și 2 de argint cucerite la competiții de rating și medalia de bronz obținută la Campionatul European de juniori, Artiom spune că are încă multe de demonstrat și este motivat să muncească pentru un viitor strălucit, notează Noi.md cu referire la moldova1.

„Comparativ cu 2022, în 2023 tehnica mea a devenit mai bună, am căpătat mai multă experiență. Mișcările mele sînt mai rapide. Se vede și după rezultatele mele." spune Artiom.

Acum 8 ani, părinții lui Artiom Roșca l-au pus să aleagă între fotbal și taekwondo. Băiatul este convins că a făcut alegerea corectă.

„Îmi place frumusețea acestui sport. Seamănă cu dansul. În primul rînd, trebuie să iubești ceea ce faci, să dai totul la antrenamente, să nu lipsești de la ele." afirmă tînărul sportiv.


„Cam răruț așa băieți. În afară de talentul pe care îl are, muncește foarte mult, cum fizic așa și mental. Cam rar întîlnesc sportivi care doresc să rămînă după antrenament și să lucrăm adăugător." spune antrenorul Vladislav Mazur.

Anul 2024 va fi unul încărcat pentru Artiom, cu turnee de rating în Belgia, Austria, Turcia și alte țări, dar tînărul sportiv se gîndește și la Mondial.

„Obiectivul meu pentru acest an este nu doar să intru în top 3, ci să cîștig Campionatul Mondial de juniori. Este cel mai important scop." adaugă Roșca.

Pentru Artiom Roșca urmează unul dintre cele mai prestigioase turnee de rating, Belgium Open, care se va desfășura în orașul Lommel, în perioada 15 - 17 martie.

5
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?