X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Armistițiul olimpic pentru Beijing 2022

7 dec. 2021,, 17:30   Sport
1461 0

Rezoluția intitulată „Construirea unei lumi pașnice și mai bune prin sport și idealul olimpic” a fost adoptată prin consens și co-sponsorizată de 173 de state membre la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite (ONU) de la New York.

Rezoluția subliniază „importanța cooperării între statele membre pentru a implementa colectiv valorile Armistițiului Olimpic în întreaga lume și subliniază rolul important al Comitetului Internațional Olimpic, al Comitetului Internațional Paralimpic și al Națiunilor Unite în acest sens”, transmite Noi.md cu referire la olympic.md.

De asemenea, exprimă „așteptarea ca Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022 să fie o oportunitate semnificativă de a valorifica puterea sportului pentru a avansa lumea prin promovarea unei atmosfere de pace, dezvoltare, reziliență, toleranță și înțelegere și întîmpinînd toate delegațiile naționale. Comitetele Olimpice și Paralimpice să participe la Jocurile”.

În discursul său, președintele CIO, Thomas Bach, a subliniat importanța păcii și a solidarității în lumea noastră divizată: „Prin adoptarea acestei rezoluții, susțineți misiunea Jocurilor Olimpice de a uni cei mai buni sportivi de iarnă din întreaga lume, fără nicio discriminare, într-o competiție pașnică și respectuoasă. Această legătură a umanității noastre comune este și mai relevantă în lumea noastră polarizată de azi.”

Armistițiul Olimpic pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022 a fost semnat de președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) Thomas Bach și Katerina Sakellaropoulou, președintele Greciei în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Muzeul de Istorie a Jocurilor Olimpice antice cu ocazia aprinderii Flacării Olimpice Beijing 2022. Liderilor Mișcării Olimpice și Republicii Elene li s-au alăturat primarii Olimpiei, Ilidei și Spartei, membrii Comitetului Executiv al CIO și alți oficiali și sportivi de frunte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?