Apel repetat din partea președintelui EBU: „Vă rugăm să fiți atenți!”

8 feb. 07:32   Sport
2586 0

Peter Stucki, președintele Uniunii Europene de Box (EBU), a venit cu un nou apel în adresa boxerilor, dar și a federațiilor de box din întreaga lume, care emit autorizații pentru participarea la marile competiții.

„Nouă, oamenilor din box, nu ne place să auzim că boxul este un sport periculos, dar totuși acest lucru este adevărat. Prin urmare, este obligația noastră fermă să facem tot ce ne stă în putință pentru a preveni daunele și accidentele în rîndul boxerilor noștri. Foarte important este să înțelegem că luptele pe care le autorizăm nu sînt unilaterale și periculoase, că boxerii pe care îi lăsăm să lupte sînt într-o formă bună și apți din punct de vedere medical și că nu le permitem să lupte boxerilor ajunși la o vîrstă înaintată (pentru box!) și care au avut prea multe lupte și au suferit prea multe înfrîngeri”, se arată în mesajul președintelui EBU.

Peter Stucki le oferă un sfat prețios boxerilor - să iasă pe ringul de luptă, doar dacă se simt bine, în caz contrar își pun viața în pericol, prețul fiind prea mare. La fel, președintele EBU atrage atenția și președinților de federații să fie precauți și să nu fie indiferenți de starea de sănătate a boxerilor lor.

„Înțeleg că unii boxeri trebuie să lupte pentru a-și cîștiga existența, dar vă rog pe toți să înțelegeți că acest lucru este periculos. (...) Vă rugăm să fiți atenți, vă rugăm să rămîneți umani, sănătatea boxeriilor dvs. poate rămîne în mîinile voastre!”, declară Stucki.

În aceeași ordine de idei, Peter Stucki îi îndeamnă pe boxeri să ceară autorizații doar de la federații, iar în cazul sînt accidentați sau conștientizează faptul că nu sînt apți de luptă, mai bine să renunțe sau să se retragă.


„Vă îndemn să vă trimiteți autorizațiile de a lupta numai și exclusiv de la Federație la Federație și nu la manageri, promotori, „pețitori” sau boxeri și să acceptați autorizațiile doar cînd acestea sînt eliberate de Federația de Licențiere. Așa vom putea preveni autorizațiile false periculoase!”, a adăugat Peter Stucki.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?