X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Zece persoane, expulzate din R.Moldova

3 apr. 2023,, 07:00   Societate
4007 0

În perioada 13.03.2023-02.04.2023, ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație au pus în executare zece decizii prin care a fost dispusă expulzarea a zece străini depistați în situație de ilegalitate. Drept urmare, au fost îndepărtați de pe teritoriul Republicii Moldova străini originari din:

  • Guineea – 1
  • Kazahstan – 1
  • Bangladesh – 4
  • Armenia – 1
  • Federație Rusă - 3.

Pe parcursul aceleiași perioade, conform hotărîrii judecătorești, 5 străini au fost luați în custodie publică cu plasarea în Centrul de plasament temporar al străinilor pe un termen de 30 de zile. Patru dintre aceștia sînt originari din Nepal și s-au pomenit în custodia statului după ce au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, iar un străin din Kazahstan a fost depistat în situație de ilegalitate pe teritoriul Republicii Moldova de către IGM.

La 02 aprilie 2023, Centrul de plasament temporar al străinilor „găzduiește” 13 cetățeni străini care au încălcat regimul de ședere al străinilor în Republica Moldova și urmează a fi îndepărtați de pe teritoriul țării.

Îndepărtarea sub escortă a străinului presupune însoţirea acestuia de către personalul specializat al autorităţii competente pentru străini pînă la punctul de trecere a frontierei de stat deschis traficului internaţional ori pînă în ţara de origine, de tranzit sau de destinaţie.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii străinilor în Republica Moldova și creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului ca urmare a combaterii migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate sînt acţiuni prioritare ale Inspectoratului General pentru Migrație.

6
2
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?