Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4049

Cazul unui "britanic": A plătit taxe, a fost responsabil, dar statul îl dă afară

16 mai. 22:30   Externe
2377 0

Un pensionar a aflat că nu este cetățean britanic deși locuiește în Marea Britanie de aproape jumătate de secol. El este nevoit să reia procedurile birocratice pentru a nu fi expulzat.

Cazul a ajuns în atenția publicului deoarece familia lui strînge bani pentru plata procedurilor. Bărbatul, în vîrstă de 74 de ani, s-a născut în Ghana dar locuiește în Marea Britanie de 42 de ani.

El susține că în toți anii a crezut că este britanic, mai ales că și autoritățile l-au tratat ca pe un cetățean. A lucrat legal, a plătit taxe, a făcut împrumut bancar pentru a-și cumpăra o casă și s-a căsătorit de două ori cu două britanice.

În plus, în 2007 el a primit un premiu pentru curaj din partea Poliției după ce a atacat un hoț, notează Noi.md cu referire la jurnalul.ro.

Bărbatul a aflat în 2019 că are o problema și a făcut demersurile pentru a obține dreptul de ședere pe teritoriul britanic. Deoarece a completat greșit documentele, el a fost nevoit să reia procedurile.


Ministerul de Interne i-a spus că nu are dreptul să se afle în Marea Britanie și l-a sfătuit să aplice pentru viza de 10 ani concepută pentru persoanele care doresc să se mute în țară pentru a munci. Procedurile costă peste 17.000 de lire strline, bani pe care pensionarul nu îi are.

De aceea, familia sa a declanșat o campanie de strîngere de fonduri. În plus, pensionarul a deschis o acțiune în instanță împotriva statului britanic.

2
2
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?