Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Zece ani de închisoare pentru femeia din Drochia care și-a ucis bărbatul

17 aug. 2022,, 13:47   Societate
2311 0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a obținut la Judecătoria Drochia, sediul Rîșcani, condamnarea la 10 ani închisoare a femeii care și-a omorît soțul, în complicitate cu amantul acesteia.

Femeia și-a recunoscut vinovăția (parțial pînă și integrală după trimiterea în judecată) pentru crima comisă în 2008, la domiciliul familiei dintr-un sat din Rîșcani, atunci cînd aceasta avea vîrsta de 39 de ani. Sentința pronunțată și datele din dosarul penal prezentat în judecată de procurorii PCCOCS relevă faptul că în perioada producerii crimei, familia se ocupa de reparația casei, după revenirea de peste hotare a soțului născut în 1969.

Însă, în noaptea cu pricina, între cei doi soți s-a produs o ceartă (ale cărei motive nu au fost declarate oamenilor legii). Atunci, inculpata și-a apelat amantul, care a și sosit la ea cu bicicleta din satul vecin, unde s-ar fi aflat la părinți, ca să evite conflictul cu soțul acesteia.

La sosire, acesta l-a lovit pe soțul amantei cu parul în cap, în apropierea unei construcții gospodărești a domiciliului familiei, unde soțul a fost ademenit de către inculpată și unde aceasta era așteptată de către amant. Soțul era încă viu după ce a fost doborît la pămînt de lovituri, iar potrivit sentinței inculpata a urcat pe acesta și-l strangula în regiunea gîtului cu piciorul și mîinile, în timp ce amantul îi imobilizase picioarele victimei. După decesul victimei, cei doi l-au urcat într-o roabă și l-au îngropat pe malul unui rîu din sat, aproape de zorii zilei, loc în care ulterior a fost dezgropat de propriul fecior minor, în 2013, care a aflat despre cele întîmplate.

Femeia a omis să anunțe autoritățile, iar atunci cînd rudele au alertat oamenii legii despre lipsa acestuia de acasă, aceasta le-a declarat că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe. Ulterior, aceasta a părăsit localitatea și s-a ascuns de oamenii legii, dar a fost reținută, iar dosarul a fost transmis spre investigare procurorilor PCCOCS în martie 2022. În ceea ce privește amantul inculpatei, coparticipant la omor, acesta a fost anunțat în căutare de către autorități.

Chiar dacă și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, sentința pronunțată în privința femeii poate fi contestată, iar aceasta se prevalează de prezumția nevinovăției pînă la devenirea definitivă a sentinței judecătorești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?