Zaharova a comentat declarațiile MAI de la Chișinău în cazul ucigașului de la Aeroport

11 iul. 10:16   Societate
3515 0

Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a venit cu o reacție, după ce Ministrul de Interne (MAI) de la Chișinău a informat, pe 6 iulie, că Biroul de Coordonare a Luptei împotriva Crimei Organizate și a altor tipuri de infracțiuni periculoase din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) nu deținea informații despre Rustam Așurov, cetățeanul Tadjikistanului care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău.

Zaharova a calificat anunțul MAI drept o „minciună” și a îndemnat Chișinăul „să se concentreze pe protejarea intereselor cetățenilor, inclusiv prin mecanismele multilaterale existente în CSI”.

„Spre deosebire de Moldova, cooperăm în modul deschis cu Biroul pentru Coordonarea Combaterii Criminalității Organizate ale CSI în problemele de competența Biroului. În acest sens, pot afirma cu 100% certitudine că nici înaintea incidentului de pe Aeroportul din Chișinău, nici în timpul acestuia, nici după acesta, autoritățile competente din Republica Moldova nu au făcut nicio solicitare către baza de date a Biroului cu privire la acest infractor anume. Prin urmare, nu este clar cum pot spune dacă se află sau nu în baza de date a Biroului. Astfel, comentariul Ministerului Afacerilor Interne al Moldovei pe această temă este o adevărată minciună”, a declarat Zaharova.

NM a încercat să obțină un comentariu din partea Ministerului de Interne, dar și de la Ministerul de Externe și Integrării Europene, însă nu am primit un răspuns nici la apelurile, nici la mesajelor redacției.

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a anunțat pe 6 iulie că Biroul de Coordonare a Luptei împotriva Crimei Organizate din cadrul CSI nu deținea informații despre Rustam Așurov. Precizarea a venit după ce Zaharova a declarat că dacă autoritățile centrale ar fi continuat să colaboreze cu structura respectivă a CSI, atacul probabil ar fi fost prevenit.

21
1
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?