X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

YMCA și HP fac echipă în Moldova pentru a capacita educatorii în beneficiul tinerilor moderni

20 feb. 14:00   Societate
1701 0

YMCA, o organizație globală de tineret, și HP, o companie lider de tehnologie, sunt încântați să anunțe un proiect inovator în Moldova, menit să încurajeze digitalizarea și echitatea în rândul tinerilor. Această alianță strategică, oficializată printr-un Memorandum de Înțelegere (MOU), marchează începutul HP IDEA (Academia de Inovare și Educație Digitală) la care s-a alăturat YMCA Moldova.

Domeniul digital de astăzi în evoluție rapidă, iar asigurarea accesului echitabil la tehnologie și competențe digitale este esențială pentru abilitarea tinerilor din întreaga lume. Recunoscând această problemă, YMCA și HP își unesc forțele pentru a reduce decalajul digital existent și pentru a valorifica puterea tehnologiilor digitale în promovarea educației, a inovației și a oportunităților pentru tineri, în special în comunitățile defavorizate.

Pe măsură ce domeniul educației este în continuă transformare în întreaga lume, este nevoie ca profesorii să devină lideri echipați cu instrumente, abilități și strategii de perspectivă pentru a permite această transformarea digitală. Prin învățarea combinată și inițiativele STEAM în practică, profesorii au nevoie de sprijin imediat pentru a susține schimbarea.

Pe parcursul unui an cu sesiuni de învățare săptămânale pentru un grup select de practicieni inovatori și lideri de instruire, Academia de inovare și educație digitală HP oferă profesorilor din Moldova oportunitatea de a crea capabilități digitale bazate pe metode educaționale de la universități de top la nivel mondial, Harvard Graduate School of Education și Universitatea din Michigan. Programul este raportat și realizează obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite.


Implicarea YMCA Moldova reafirmă acoperirea globală și impactul acestui parteneriat, demonstrând un angajament comun de a conduce schimbări sociale pozitive prin digitalizare. Dezvoltarea Centrelor Digitale Educaționale în Moldova sprijină peste 250.000 de beneficiari, dintre care 6.320 fiind refugiați ucraineni.

În timpul implementării proiectului Centre Digitale Educaționale în Republica Moldova, s-a ajuns la un număr impresionant de 320 de instituții beneficiare (centre pentru refugiați, școli, centre de tineret, ONG-uri locale, biblioteci și centre culturale, colegii, universități, alte instituții publice), lucrând într-un parteneriat strâns și durabil cu autoritățile locale.

Comentând acest parteneriat, Juan Simoes Iglesias, Secretar General la YMCA Europa, a declarat: „Suntem încântați să ne lansăm în această călătorie transformatoare cu HP, valorificând tehnologia pentru a crea noi oportunități și a face și mai puternici și capabili tinerii din Moldova și nu numai. Împreună, ne vom strădui să construim un viitor mai incluziv digital pentru toți.”

După ce a lansat deja programul în 21 de țări, Mayank Dhingra, lider de afaceri HP în domeniul educației, a adăugat: „La HP, credem în puterea tehnologiei de a genera schimbări semnificative și de a crea rezultate mai bune de învățare pentru comunitățile de pe tot globul. Cu sprijinul YMCA, HP IDEA va permite profesorilor din Moldova să dobândească abilitățile potrivite pentru a profita de soluțiile de învățare combinată și digitală.”

Cooperarea dintre YMCA și HP marchează o piatră de hotar semnificativă în promovarea incluziunii digitale și a capacitării tinerilor, pregătind terenul pentru inițiative de impact care vor modela viitorul educației și a oportunităților pentru tineri la nivel global.

Pentru întrebări sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați:

[[email protected]]

Despre YMCA:

YMCA Europe este o federație care deservește 36 de YMCA naționale din întreaga Europă. În mod colectiv, există peste 3.200 de YMCA locale, care implică aproximativ 9.000 de membri ai personalului, peste 95.000 de voluntari și care au un impact asupra a peste 2.000.000 de beneficiari. Misiunea YMCA Europe este de a împuternici tinerii și comunitățile să construiască o Europă justă, durabilă și incluzivă, în care fiecare persoană poate prospera în corp, minte și spirit.

Despre HP IDEA:

HP IDEA face parte din angajamentul HP de a accelera capitalul digital pentru 150 de milioane de oameni până în 2030. Programul a fost lansat în alte 21 de țări din Orientul Mijlociu, Africa și Asia Centrală: Emiratele Arabe Unite, Egipt, Oman, KSA, Qatar, Kazahstan, Nigeria, Ghana, Africa de Sud și Rwanda. Pentru mai multe informații despre HP Innovation and Digital Education Academy, faceți clic pe Aici.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?