Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

Votat! Acordurilor privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR” va fi denunțat

11 mai. 12:19   Societate
1521 1

Acordurile privind activitatea Teleradiocompaniei „MIR” a fost denunțate. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament.

Potrivit documentului, se urmărește scopul de a proteja spațiul audiovizual național și de a asigura securitatea informațională, ținînd cont actuală regională și pericolul la adresa securității naționale, cauzat de agresiunea Federației Ruse asupra Ucrainei.

De menționat că, în perioada anilor 2000 – 2022, din bugetul de stat către reprezentanța din Moldova a companiei „MIR” au fost achitate mijloace financiare în valoare de 40,3 milioane lei.

„MIR” este o structură media a Comunității Statelor Independente (CSI) și fondatoarea posturilor de televiziune „Mir TV” și „Mir 24”, care nu deține licență de emisie eliberată de Consiliul Audiovizualului și, respectiv, nu este furnizor de servicii media aflat sub jurisdicția Republicii Moldova. Mai mult, în prezent, retransmiterea acestor posturi TV este suspendată pe perioada stării de urgență, după emiterea unei dispoziții în acest sens de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit documentului, pe perioada țării de urgență, în Republica Moldova este interzisă difuzarea sau retransmisia programelor produse în statele care nu au ratificat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, cu anumite excepții.

Inițiativa legislativă a fost votată, în a doua lectură, de 56 de deputați.


De menționat că anterior, într-un comentariu la acest subiect, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare „August” Alexei Petrovici a declarat că Canalul Mir TV cu reportajele sale din Moldova și din alte țări CSI ne ajută să ne amintim marea noastră istorie comună.

„M-ar interesa unde vor fi direcționate fondurile economisite, probabil, pentru indexarea pensiilor? Sau sprijin pentru posturile TV „corecte”, în opinia guvernului moldovenesc? Cît despre noi, ne amintim reportajele de „dezinformare” ale postului de televiziune despre fapta eroică a originarului din Kazahstan, Ivan Cerednik, și Eroul Uniunii Sovietice, Afanasi Karmanov, relatări de la ceremoniile de înmormîntare a osemintelor soldaților sovietici care au murit pentru eliberarea Moldovei de fascism și multe alte materiale, datorită cărora țările din Comunitate păstrau memoria despre marea noastră istorie comună", a spus Alexei Petrovici.

2
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?