Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Vocea poporului: „Au reușit cetățenii noștri să se înregistreze pe platforma de compensații?”

9 noi. 2022,, 16:42 (reactualizat 11 noi. 2022,, 05:00)   Societate
6161 0

Termenul limită de înregistrare pe site-ul compensatii.gov.md se încheie în curînd. Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să depună cereri pînă pe 15 noiembrie pentru a beneficia de compensații pentru consumul de gaze și căldură din această lună. Noi.md a decis să realizeze un sondaj în rîndul cetățenilor pentru a afla cîte persoane au completat deja chestionarele.

La început, din cauza numărului mare de persoane care doreau să se înregistreze, site-ul se mai bloca, dar acum nu au existat reclamații. De asemenea, autoritățile au oferit oportunitatea cetățenilor care nu folosesc internetul și gadgeturile moderne de a solicita ajutor social.
Părerile, ca întotdeauna, erau împărțite.

Majoritatea respondenților care au solicitat deja compensații au trebuit să caute ajutor:

- Șotul meu este specialist în acest sens și s-a înregistrat pe calculator.


- Da. Fiul m-a ajutat.

- Nu am făcut-o de sine stătător. Am mers la o bibliotecă. Nu am internet, nu am un smartphone ca un pensionar. Voi aștepta.

- Am fost la ajutor social. Rîndul era mic. Totul e bine.

- Am fost ajutat de colegi tineri de la serviciu, care cunosc mai bine internetul. A venit un mesaj că totul este în ordine, cererea a fost înregistrată.

- M-am înregistrat la Departamentul de Asistență Socială.De asemenea, cetățenii care, din anumite motive, nu s-au înregistrat încă, au participat și ei la sondaj:

- Nu. Hai să spunem așa – vîrsta. Primesc pensie de vîrstă și muncesc cu o normă și jumătate, deci nu mă încadrez pentru acele posibile rigori pentru cetățeni.

- Nu, nu am făcut-o încă, știu că pînă pe 16 noiembrie...

- Nu, dar părinţii mei s-au înscris acolo. Nu o voi face pentru că locuiesc într-un apartament închiriat.

- Vor face [compensații], ne-au făcut-o anul trecut.

- Nu vreau.

- Nepoții au ajutat.

- Ne mai gîndim.

- Nu o vom face. La ce bun? Statul însuși trebuie să compenseze. Eu am o altă atitudine. Statul însuși ar trebui să determine cui să-i dea, și nu eu trebuie să mă străduiesc pentru mine însumi. Îmi iubesc Moldova. M-am născut aici și nu am de gînd să plec nicăieri!

8
1
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?