X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4026

Vitalie Șincari: "Propaganda agendei LGBT este absolut inacceptabilă"

9 noi. 2022,, 10:29   Societate
6642 1

Propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sînt absolut inacceptabile, nici din punct de vedere social, nici cu atît mai mult din punct de vedere creștin.

Această opinie a fost exprimată de parohul bisericii Sfântul Gheorghe din mun. Chișinău, părintele Vitalie (Șincari), comentînd pentru Noi.md desfășurarea în țara noastră a campaniei "Copiii LGBT în școala ta".

"Agenda de stînga în sens occidental este fundamentală în universități, în instituțiile de învățămînt din acea lume a "miliardului de aur". Promovînd acest subiect sub pretextul celei mai înalte forme de libertate, ni se cere să educăm această generație astfel încît să voteze întotdeauna pentru acești neoliberali. Aceasta este o tehnologie ticăloasă, absolut dezgustătoare, deoarece o persoană care a fost crescută în acest fel, el, desigur, va vota întotdeauna doar pentru cei care nu au opinii conservatoare, dar anume radicale. Și acest lucru este prezentat ca un drept absolut al omului, ca cea mai înaltă formă de libertate. Dar creștinește, aceasta este o răscoală împotriva lui Dumnezeu! Acesta este de fapt un război, cînd Domnul ne-a dat aceste organe, ca noi să naștem copii, dar spunem că nu vom face acest lucru. Și cînd acest lucru devine normă, nu trebuie să uităm marea frază a Apostolului Pavel. El spune:"Nu vă lăsați seduși, comunitățile rele desfrînează moravurile!", a spus părintele Vitalie (Șincari).

Potrivit lui, "sîntem impuși să introducem această desfrînare a conștiinței în agenda lumii noastre, să o discutăm cu copiii noștri și, de fapt, prin aceasta să ajungem la depravarea totală a omului, la dezumanizarea acelei imagini a omului care a apărut printre oameni de mii de ani, a crescut încet".

"Și iată, atingînd un anumit grad de libertate, omul în această libertate a decis că este liber și de Dumnezeu. S-a primit un astfel de omuleț nebun. De aceea, acest element nu are nicio legătură cu libertatea. De fapt, este arbitrar atunci cînd omul face ceea ce vrea. Și acest lucru face deosebire între o persoană cultă și un sălbatic. Sălbaticul nu este limitat în nimic, iar omul cult este limitat în toate. Nu-mi pot sufla nasul în perdele, nu mă pot comporta indecent, să rîgîi la masă. Nu pot face multe lucruri și asta înseamnă cultura. Acesta este un sistem tabu – ceea ce nu poți face. Și aici desfrînarea acestor tabuuri – distrugerea omului. Aceasta este o lichidare și o încercare de a distruge civilizația și de a o face unificată. Acesta este planul diabolic. De aceea există războaie în lume. Aceasta nu este o glumă. Nu pentru că, vedeți, așa cum rîd mulți oameni, ați putea crede că Rusia sau Moldova sînt țări trainice. Și noi am fost deja desfrînați și cădem, dar cel puțin avem încă o inerție sănătoasă, ca o parașută străveche a istoriei și culturii, care nu ne permite să cădem în această groapă. Și, desigur, acest lucru provoacă astfel de tensiuni în sufletele oamenilor, în lume și în întregul cosmos, ceea ce ne duce inevitabil la războaie", a subliniat preotul.


El a atras atenția asupra faptului că la marșurile comunității LGBT și la alte evenimente de pe agenda lor, merg toate ambasadele, participă reprezentanții tuturor consulatelor.

"Ambasadorul american nu merge cu veteranii noștri de 9 mai – ziua în care se pare că avem în comun niște evenimente victorioase. Dar aceasta, agenda LGBT, este principalul lucru al tuturor politicienilor occidentali. În afara acestei agende, puteți fi sancționat dacă sînteți de fapt neloial acestei comunități LGBT - cea mai mică, dar în același timp cea mai zgomotoasă și influentă minoritate, de partea căreia se află întreaga lume. Dacă nu îi ești loial, poți fi distrus, precum și întreaga țară", a spus părintele Vitalie (Șincari).

Preotul a subliniat că are pretenții interne uriașe față de acest fenomen și consideră absolut inacceptabil și propaganda, și dezvoltarea unor astfel de lucruri.

"Acest lucru este inacceptabil în orice circumstanțe. Nici din punct de vedere social, nici cu atît mai mult din punct de vedere creștin. Acest lucru se întîmplă în ciuda faptului că creștinismul este tolerant față de homosexuali și intolerant față de homosexualitate. Acestea sînt lucruri diferite. Pentru mine, o persoană este o persoană, dar curentul în sine, care îmi oferă o nouă religie, o nouă viziune asupra omului, sînt categoric intolerant față de el. Și acest lucru vorbește despre faptul că în mine există dragoste. Deoarece toleranța este reacția unui organism mort. Dacă iubesc o fată, nu voi dori niciodată ca toată lumea din jurul meu să o iubească cu toleranță. Ea e prietena mea. Iubirea nu este tolerantă. Iar toleranța este o înlocuire a cuvîntului "dragoste". Pentru că dragostea luptă, dragostea rezistă, are integritate. Iar toleranța este un cadavru care nu reacționează la nimic și de fapt deja mort", a spus părintele Vitalie (Șincari).

Redacția Noi.md s-a adresat Ministerului Educației pentru comentarii.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, reprezentanții instituției nu au participat la lansarea acestei campanii.

"Campania "Copiii LGBT în școala ta" nu a fost inițiată sau coordonată de Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, Ministerul nu a fost consultat în prealabil și nu a fost informat despre această acțiune", a declarat Ministerul prin intermediul serviciului său de presă.

În același timp, el a refuzat să comenteze declarațiile politice făcute pe această temă, considerînd că nu este corect ca acest subiect să fie politizat.

38
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?