X 
Transnistria stiri: 1415
Eurovision stiri: 504

Nicolae Pascaru: ”În școli trebuie să fie promovate valorile unei familii tradiționale”

9 noi. 2022,, 07:00   Societate
3804 0

Mișcarea Națională "Voievod" condamnă campania „Copiii LGBT în Școala Ta” adresată cadrelor didactice din Republica Moldova pentru a sensibiliza adulții din comunitatea școlară să asigure copiilor LGBT un mediu educațional incluziv.

Liderul Mișcării Voievod, Niolae Pascaru, menționează că în timp ce sistemul de învățămînt din R.Moldova se confruntă cu o serie de probleme sistemice: deficitul de cadre didactice, lipsa resurselor financiare pentru asigurarea unor condiții optime de studii, optimizarea instituțiilor de învățămînt – unele ONG-uri încearcă să promoveze valori străine societății noastre.

"Noi, mișcarea națională Voievod sîntem categoric împotriva acestor campanii, și, credem că în aceste momente grele și pentru părinți, și pentru copii, și pentru țară - trebuie să fie implementate niște programe care erau în perioada sovietică, unde se educau pionerii și comsomoliștii, unde erau taberele de odihnă pentru copii, cercurile de interese comune și nu se propagau tot felul de lucruri care sînt inventate în laboratoarele sociale", explică Nicolae Pascaru.

Activistul civic este de părere că în școli trebuie să fie promovate exclusiv valorile tradiționale, unitatea familiei – ca nucleu al societății, valori perpetuate de secole pe aceste meleaguri.

"În școli trebuie să fie promovate valorile unei familii normale, așa cum este scris în Constituție - bărbat și femeie.


În școli trebuie să fie propagată munca, astfel încît copiii noștri să poată munci la maturitate, trebuie să fie propagat adevărul și dreptatea, dragostea față de țară, patriotismul, și nu să preluăm de la vecinii noștri tot felul de proiecte", mai spune Pascaru.

Potrivit reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării responsabilii din cadrul instituției nu au participat la lansarea acestei campanii.

„Campania „Copiii LGBT în școala ta” nu a fost inițiată sau coordonată de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC). La fel, ministerul nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie”, a anunțat MEC prin serviciul de presă.

Totodată aceștia au refuzat să comenteze declarațiile politice făcute la acest subiect considerînd incorectă politizarea subiectului și nu comentăm declarațiile respective.

23
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?