Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Trupa Lume: "Nu trebuie să permitem ca valorile tradiționale ale familiei să fie distruse!"

9 noi. 2022,, 07:20   Societate
6379 0

Irina și Serghei Kovalski din trupa Lume consideră drept inacceptabilă campania "Copiii LGBT în școala ta" și sînt categoric împotriva încercărilor de a distruge valorile tradiționale de familie care există în țara noastră, relatează Noi.md

Ei și-au exprimat poziția pe pagina lor de socializare, menționînd că nu pot sta deoparte în urma știrii precum că în Moldova în școli începe campania: "Copiii LGBT în școala ta", deoarece își iubesc foarte mult țara și au o credință puternică în Dumnezeu, sînt creștini ortodocși și adepți ai familiei tradiționale!

"Am izbucnit în lacrimi astăzi după ce am văzut această știre. De ce se încearcă ca valorile familiale tradiționale care există în țara mea să fie distruse încet! Căci unii dintre voi vor spune: În ce secol trăiești, copiii noștri ar trebui să știe despre o astfel de comunitate! Da, sînt de acord că există astfel de persoane, dar de ce să cultivăm, să facem propagandă? Căci eu, ca mamă, cu valorile mele tradiționale, îi explic copilului meu acasă că există astfel de oameni și astfel de lucruri în general în lume și cum să reacționez la astfel de lucruri. Explic personal, aduc la cunoștința copiilor mei informații după cum consider eu de cuviință! Nu știu cum va oferi școala astfel de informații, bazîndu-se pe experiența altor țări. Înțeleg că totul începe cu niște informații inofensive, apoi propagandă ușoară și apoi propunerea: încercați, poate sînteți așa, nu este nimic grav în asta! Știu cum funcționează această schemă în străinătate! Și acest lucru este cel puțin înfricoșător!",a spus Irina Kovalski.

Ea se întreabă de ce copiilor nu li se explică mai întîi ce este o familie tradițională, cum ar trebui să se comporte un viitor soț sau soție cu perechea sa, cum trebuie să fie un bărbat adevărat și o adevărată soție și mamă iubitoare.

Trupa Lume: "Nu trebuie să permitem ca valorile tradiționale ale familiei să fie distruse!"
"De ce încep cu netradiționalul? În curînd familiile normale vor fi izgonite, comunitatea mondială tinde spre asta! Acei oameni care din naștere sînt așa - este una. Dar vă pot spune cel puțin despre un caz de atragere de oameni. În Israel, niște cunoscuți de-ai noștri au lucrat mulți ani într-un mare centru comercial, iar vînzătorii de acolo erau băieți cu orientare netradițională. Așadar, atunci cînd băieții cu o orientare tradițională se angajau la acest Mall, fetele vînzătoare făceau pariu deja peste cît timp acești tineri vor ceda și vor deveni gay. Și știți, cineva peste cîteva luni, peste șase luni, un an. Dar aproape fiecare dintre ei a fost atras. Mă refer la ce poate duce cultul și propaganda. Doamne, dă-ne tuturor înțelepciune!", a subliniat Irina Kovalski.


Redacția Noi.md s-a adresat Ministerului Educației pentru comentarii.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării, colaboratorii instituției nu au participat la lansarea acestei campanii.

"Campania "Copiii LGBT în școala ta" nu a fost inițiată sau coordonată de Ministerul Educației și Cercetării. De asemenea, Ministerul nu a fost consultat în prealabil și nu a fost informat despre această acțiune", a declarat Ministerul prin intermediul serviciului său de presă.

În același timp, el a refuzat să comenteze declarațiile politice făcute pe această temă, considerînd că nu este corect ca acest subiect să fie politizat.

19
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?