X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Virolog: De ce nu e bine să ne vaccinăm împotriva COVID-19

2 sep. 2021,, 17:00   Societate
10274 1

Nu ar trebui în general să ne vaccinăm împotriva coronavirusului, ar fi mai bine să căpătăm în mod natural un răspuns imun împotriva virusului și să formăm anticorpi de înaltă calitate.

Opinia a fost exprimată de un virolog, candidat la științele biologice, cercetător științific superior la Institutul de Microbiologie și Virologie. „D.K. Zabolotnîi” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina Nadejda Jolobak, relatează Noi.md.

Potrivit ei, în cazul infecțiilor respiratorii, beneficiile vaccinării sînt dubioase, și ar fi mai bine să formăm în mod natural un răspuns imun la virus, pentru a căpăta anticorpi de înaltă calitate care, la contactul ulterior cu acest agent patogen, neutralizează virusul, și nu provoacă ADE (situația, în care anumiţi anticorpi generați în urma imunizării au obiceiul nu doar să nu prevină infecția, ci chiar să favorizeze o formă agravată a bolii).

„O persoană care a fost bolnavă, dacă nu s-a distanțat, a fost în contact cu alte persoane, dacă a vizitat bolnavii, atunci această persoană este în permanență în contact cu acest virus și prezența contactelor cu acest virus va menține în mod constant răspunsul imunitar activ. Acest pas în virologie se numește efect de rapel, atunci cînd sîntem în contact constant cu agentul patogen. Înainte chiar exista o astfel de regulă - dacă unul dintre copiii de la școală se îmbolnăvea, colegii erau trimiși acasă să-l viziteze, să-i aducă temele. Bolnavii erau vizitați. Atunci cînd o persoană intră într-un focar al unei infecții respiratorii, infecția apare într-o formă mai ușoară, dacă apare. Și dacă au existat anticorpi, atunci corpul, fiind în contact cu acest agent patogen deja slăbit, începe să-și producă anticorpii fără un proces infecțios. Astfel se menține răspunsul imun activ”, a declarat Nadejda Jolobak.

Ea a menționat că distanțarea noastră rigidă duce la faptul că răspunsul imun generat care s-a format anterior devine steril.


„Adică, virusul a intrat și a plecat, în principal. Desigur, există diferite forme de interacțiune a virusului cu corpul, dar în această situație este predominant un răspuns imun steril. Ce înseamnă acest lucru? Faptul că virusul a intrat, corpul a reacționat la acesta, a început să producă anticorpi, iar virusul a dispărut din corp. Ca urmare, acești anticorpi devin inutili, iar celulele de memorie, despre care se crede că, în principiu, își amintesc despre această infecție virală, își amintesc despre ea puțin timp, dacă nu există contacte din exterior, ceea ce este de înțeles. Și dacă contactul are loc în mod constant, respectiv și imunitatea se menține în mod constant”, a spus virologul.

Potrivit acesteia, de exemplu, există persoane care au avut o infecție cum ar fi hepatita A și apoi nu o mai iau niciodată. Acest lucru se datorează faptului că virusul din corp se menține toată viață, prin urmare, alimentează un răspuns imunitar constant și, la contactul cu agentul cauzal al hepatitei A, persoana în cauză nu se va îmbolnăvi, deoarece are deja anticorpi împotriva această infecții virale.

„Prin urmare, distanțarea la care recurgem în cazul unei infecții virale, infecții virale respiratorii de acum, duce la faptul că, astfel distrugem acest efect de rapel și, în consecință, ne slăbim propriul sistem imunitar care nu se află într-o stare de stimulare, ci, dimpotrivă, într-o stare de relaxare. Și, în general, o scădere a contactului dintre oameni, o scădere a iritanților care ajung pe membrana mucoasă, duce la faptul că sistemul nostru imunitar este slăbit. Și, din păcate, acest lucru va duce la o creștere accentuată a bolilor alergice”, a remarcat Nadejda Jolobak.


Ea a subliniat că sistemul imunitar este modelat în mod evolutiv în așa fel încît să răspundă la orice. Și dacă nu există stimuli infecțioși obișnuiți, atunci sistemul imunitar va începe să răspundă la acei stimuli la care nu a reacționat înainte. Poate fi plastic, un fel de praf sau altceva. Astfel, ne putem aștepta la o creștere a bolilor alergice.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?