X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Viorel Cernăuțeanu a avut o ședință online cu Secretarul General al Interpol

8 iun. 07:32   Societate
3668 0

Șeful Poliției Republicii Moldova, Viorel Cernăuțeanu, a avut o ședință bilaterală în regim de videoconferință cu Secretarul General al INTERPOL, Jürgen Stock, în contextul informațiilor apărute în sursele media cu privire la schema de corupție ce ține de Notițele Roșii INTERPOL.

Oficialii au abordat circumstanțele relevate pe caz care vizează direct specificul activității atît a Inspectoratului General al Poliției al MAI, cît și Secretariatului General al INTERPOL, în ceea ce privește activitatea Biroului Național Central (BNC) INTERPOL Chișinău, notează Noi.md.

Ambii conducători și-au exprimat angajamentul de cooperare reciprocă și deschidere deplină în abordarea și monitorizarea activității BNC INTERPOL Chișinău, pentru neadmiterea potențialelor utilizări necorespunzătoare a sistemelor INTERPOL.

Șeful IGP a solicitat Jürgen Stock detașarea unui expert în Moldova, pentru evaluarea activității BNC INTERPOL Chișinău care este responsabil de utilizarea bazelor de date și instrumentelor INTERPOL la nivel național. Inițiativa a fost salutată de către Secretarul General, fiind demarate aranjamentele necesare pentru detașarea unui expert al Organizației în misiune de lucru în Moldova.

Un alt pas important imediat întreprins a fost inițierea unei anchete de serviciu în vederea elucidării orice acțiuni ilegale admise de către angajații Poliției din cadrul BNC INTERPOL Chișinău, manifestate prin presupusa implicare în scheme de corupție. Astfel, prin ordinul șefului IGP din 06.06.2024, toți angajații care erau vizați în procesul de urmărire penală au fost suspendați din funcție.


În pofida provocărilor survenite, Viorel Cernăuțeanu a asigurat că BNC INTERPOL Chișinău își continuă activitatea în regim obișnuit, asigurînd schimbul de informații cu omologii din cele 196 țări membre ale INTERPOL, conform competenței funcționale.

Secretariatul General al INTERPOL și Inspectoratul General al Poliției din Moldova vor continua să-și intensifice eforturile pentru a sprijini deplin investigațiile în curs și pentru a identifica soluții eficiente de îmbunătățire a cooperării autorităților de aplicare a legii din Moldova cu INTERPOL.

2
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?