Transnistria stiri: 1375
Eurovision stiri: 499

Veaceslav Platon ar fi cerut azil politic în Marea Britanie

27 aug. 2021,, 17:35   Societate
2588 2

Veaceslav Platon, aflat în căutare internațională, ar fi cerut azil politic în Marea Britanie. Asemenea afirmație a fost făcută de către deputatul Lilian Carp, membru în Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, transmite Realitatea.md.

Potrivit legiuitorului, în prezent oamenii legii de la Chișinău verifică informația cu privire la acordarea sau neacordarea acestui azil din partea autorităților engleze.

„Noi nu știm în ce condiții sau dacă i s-a dat azil politic în Marea Britanie, sau nu i s-a dat. Acum informațiile se verifică. Probabilitatea este că el acolo ar avea azil politic împotriva Federației Ruse, care l-a dat în căutare internațională, iar Marea Britanie cînd aude că Federația Rusă unei persoane îi atentează la drepturile civice – cumva le acordă azil politic”, a declarat Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” la postul TVR.

Știri.md menționează că Veaceslav Platon a fost văzut la începutul lunii august, plimbîndu-se pe străzile Londrei și în metrou.

Asta în timp ce la Chișinău, autoritățile îl așteaptă ca să se prezinte la ședințele de judecată, în care este vizat.


Amintim că Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?