X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Veaceslav Platon a pierdut două imobile: Hotărîrea Curții de Apel

17 ian. 2022,, 10:54   Societate
4901 0

Curtea de Apel a emis o hotărîre definitivă și irevocabilă în cazul celor două imobile din centrul capitalei, Casa Modei și fostul sediu ASITO. Magistrații au admis recursurile proprietarilor imobilelor și au anulat hotărîrile prin care acestea au trecut în proprietatea lui Veaceslav Platon.

„Plenul a constatat că imobilele de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfînt nr.182 și str. Mitropolit Bănulescu Bodoni nr.57/1 rămîn în proprietatea „SCM Development Mol” și „Continental Business Invest” SRL, companii deținute de omul de afaceri Vladimir Russu”, se arată într-un comunicat al Continental Business Invest, transmite Noi.md cu referire la unimedia.

Procesul a durat aproape un an.

„A fost o perioadă foarte dificilă, dar noi am fost încrezători și am mizat mult pe corectitudinea sistemului judecătoresc. Deși au existat și momente lipsite de logică juridică, decizii controversate care permis tergiversarea pe care și-a dorit-o Platon, sîntem bucuroși de finalitatea dosarului. Pe de altă parte, sîntem îngrijorați de faptul că într-un stat democratic precum R.Moldova, cineva îți poate pune la îndoială dreptul fundamental la proprietate. Noi ne-am învățat lecția, iar de aici încolo vom fi foarte vigilenți în fiecare dintre proiectele noastre”, afirmă Vladimir Russu.

Dosarul ce vizează cele două clădiri fost inițiat în martie 2021, după ce Vladimir Russu a aflat despre o decizie judecătorească emisă în decembrie 2020, prin care cele două bunuri imobile au fost oferite „pentru păstrare și folosință” omului de afaceri Veaceslav Platon.


Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 182 și fosta clădire ASITO de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.

Acțiunile Procurorului General survin ca urmare a examinării plîngerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile. Constatînd interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunînd restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?