Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Valentina Iazinschi din Soroca este „Învățătorul anului 2023”

3 oct. 2023,, 08:30   Societate
2320 0

Ministerul Educației și Cercetării a desemnat cîștigătorii concursului republican „Pedagogul Anului”. La categoria „Învățătorul Anului”, locul I a fost obținut de Valentina Iazinschi. Învățătoarea are o experiență de 10 ani în domeniul pedagogiei. După studii, s-a reîntors acasă, în raionul Soroca, pentru a activa în calitate de învățătoare la Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din municipiu.

„Principala motivație pentru mine este faptul că în fiecare zi văd cît de curioși sînt elevii, interesul lor pentru lecții. Văd că vin la școală cu plăcere. Simt căldura lor sufletească”, a spus Valentina Iazinschi.

În cadrul concursului „Pedagogul Anului”, participanții au avut de trecut mai multe etape: locală, raională, republicană.

„Cea mai complicată dar și interesantă probă pentru mine, a fost la etapa republicană, cînd a trebuit să predau o lecție unor elevi pe care nu-i cunosc, la o școală din Chișinău”, a menționat învățătoarea.

Ea spune că îi place mult ceea ce face și nu se vede activînd într-un alt domeniu, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.


„În prezent am clasa a III-a și sînt 26 de elevi în clasă. Încerc de fiecare dată să schimb maniera de predare, să folosesc diferite metode, jocuri didactice pentru a-i face mereu curioși pe elevi”.

În acest an, la etapa republicană a concursului au participat 55 de cadre didactice din întreaga țară, la trei categorii: „Pedagogul Anului”, „Învățătorul Anului”, „Educatorul Anului”. Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începînd cu anul 2006.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?