Vacanță sau lucrări de reparație - ce aleg moldovenii vara

19 iul. 17:15   Societate
2257 0

Nici criza și nici prețurile mari la materialele de construcție nu-i sperie pe moldoveni. Dacă tot e vară, mulți profită de concediu pentru a-și renova locuințele, unii se apucă de sine stătător, alții apelează la firme de construcție.

Serghei Carnigruță a decis în această vară să-și renoveze acoperișul. Bărbatul spune că prețurile la materiale s-au scumpit mult față de acum doi ani, dar și mai mult s-au ridicat tarifele firmelor care execută lucrările de reparație. Pentru a economisi ceva bani Serghei face de unul singur lucrările.

Ludmila Frecăuțanu din satul Pîrlița tot s-a apucat de reparații. Femeia spune că anual face cîte ceva în gospodărie. Vara acesta își va da cu vopsea poarta și va repara gardul.

Moldovenii spun că lasă sume mari în magazinele de materiale pentru construcții, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.

„Practic, maxim de 3-4 ori pe săptămînă noi venim și luăm tot necesarul”. „Va trebui să schimbăm și podeaua, și tavanul, și pereții, adică să împrospătăm încăperea.”


Potrivit vînzătorilor, pentru oamenii contează calitatea produselor, dar majoritatea aleg materiale de construcții ușor de utilizat și moderne ca design, chiar dacă sunt nevoiți să scoată din buzunare zeci de mii de lei.

În ultimii doi ani, prețurile la materialele de construcție s-au mărit în medie cu peste 30 la sută.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?