Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Urmează să fie anunțată hotărîrea privind reglementarea prețului la ulei

17 mai. 17:28   Societate
6788

Comisia Situații Excepționale urmează să anunțe mîine o decizie în privința reglementării prețului la uleiul de floarea-soarelui, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

Şeful Legislativului susţine că această scumpire este inexplicabilă, întrucît ţara noastră este producătoare de ulei, iar stocurile sînt suficiente. În acest sens, Igor Grosu a îndemnat şi Consiliul Concurenţei să investigheze mai bine aceste scumpiri, transmite Noi.mdcu referire la trm.md.

„Există o companie monopolistă, căreia va trebui să-i venim de hac. Mîine, Comisia Situaţii Excepţionale va lua o decizie în raport cu acest produs, pentru că acesta este un produs social şi important.

Vreau să transmit membrilor Consiliului Concurenţei: E timpul să vă mişcaţi. Fie demonstraţi că sînteţi viabili şi utili în cazul unui astfel de monopolist, fie noi nu avem nevoie de o astfel de instituţie”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Igor Grosu a cerut intervenţia Băncii Naţionale pentru a tempera şi a nu permite creşterea preţurilor, iar lanţurilor comerciale - să dea dovadă de „responsabilitate socială” şi să nu admită majorări nejustificate la produsele alimentare.


Amintim că, uleiul de floarea-soarelui s-a scumpit cu circa 30% în această lună şi a ajuns să coste aproximativ 50 de lei per litru.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав