Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Unele sedii ale instanțelor judecătorești ar putea fi unificate

24 ian. 2023,, 23:30   Societate
2700 0

Unele sedii ale instanțelor judecătorești ar putea fi unificate sau, dimpotrivă, activitatea acestora ar putea fi descentralizată. Opțiunile sînt analizate de către autorități în procesul de revizuire a Hărții Judiciare, lansat recent.

Potrivit Ministerului Justiției, măsurile vor fi luate pentru a acorda justițiabililor acces la instanțe, dar și pentru asigurarea calității actului judiciar, luînd în considerare posibilitățile administrative ale statului. Totodată, o altă opțiune analizată se referă la majorarea numărului de judecători în viitoarele centre judecătorești, transmite bizlaw.md.

Autoritățile mai spun că reforma are ca scop crearea premiselor pentru specializarea judecătorilor, repartizarea uniformă a volumului de lucru, consolidarea capacităților instituționale ale instanțelor judecătorești, asigurarea utilizării eficiente a fondurilor publice și reducerea cheltuielilor de întreținere.

În acest sens, Ministrul Justiției a afirmat că este necesară o abordare amplă a situației, astfel încît reformarea instanțelor judecătorești să producă efecte pozitive de lungă durată în actul de înfăptuire a justiției, iar drepturile cetățenilor să fie protejate.

Totodată, în cadrul discuției a fost abordată și starea sediilor instanțelor judecătorești, unele dintre ele fiind avariate, și necesitatea avansării procesului de construcție a sediilor judecătorești care ar corespunde standardelor europene.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?