Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Un tribunal din Moscova l-a condamnat în contumacie pe Veaceslav Platon la 20 de ani de închisoare

27 iul. 2023,, 11:06   Societate
3297 0

Tribunalul raional Tverskoy din Moscova l-a condamnat în contumacie pe omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon la 20 de ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de scoaterea ilegală din Federația Rusă a unor fonduri în valută străină în valoare de peste 126 de miliarde de ruble.

Despre aceasta a relatat pentru TASS serviciul de presă al Procuraturii Generale.

"Judecătoria raională Tverskoy din Moscova a pronunțat o sentință în cauza penală împotriva lui Veaceslav Platon, găsindu-l vinovat de comiterea infracțiunilor prevăzute în al. 1 a articolului 210 (crearea unei asociații criminale), al. 3 a articolului 193.1 (comiterea de tranzacții valutare privind transferul de fonduri în valută străină în conturile unor nerezidenți cu utilizarea de documente false) din Codul penal al Federației Ruse.

Fiind de acord cu poziția procurorului de stat, instanța l-a găsit pe Platon vinovat de infracțiunile incriminate și l-a condamnat la 20 de ani de închisoare într-o colonie cu regim închis, cu o amendă de 2,5 milioane de ruble și restricție de libertate timp de 1 an și 6 luni", se arată în comunicat.
Cazul a fost examinat în absență, deoarece Platon se află pe o listă de urmărire internațională.

Anterior, s-a mai raportat că în aprilie 2022 Platon a fost arestat în contumacie în cazul "Laundromat". Potrivit investigației, acesta "a creat și condus o organizație criminală în perioada 2010-2014", formată din mai multe grupuri care acționau în Moldova, Ucraina, Rusia și alte țări. Potrivit procurorilor, cu ajutorul acestor structuri ilegale, Platon "spăla bani" prin intermediul uneia dintre băncile moldovenești controlate de el la acea vreme.

9
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?