X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un tată acuză medicii că fiul său a murit, fiindcă nu i-au acordat asistență

19 iun. 08:44   Societate
5645 0

O familie din satul Sireți, raionul Strășeni acuză medicii de la Institutul de Medicină Urgentă de neglijență și spun că s-ar face vinovați de moartea fiului lor.

Aceștia afirmă că în urma unui accident rutier, victima de 23 de ani a fost dusă la spital în stare conștientă, însă medicii l-ar fi neglijat și lăsat să aștepte cîteva ore, fără a-i efectua investigațiile necesare. Din cauza rănilor și a hemoragiei interne, băiatul s-a stins în scurt timp pe patul de spital. Instituția medicală anunță că a inițiat o anchetă internă care va stabili cauzele exacte ale decesului tînărului și acțiunile personalului medical, notează Noi.md cu referire la tv8.

Accidentul rutier, în urma căruia s-a stins Petru Boaghe s-a produs acum trei săptămîni, pe strada Tudor Vladimirescu din orașul Durlești. Tînărul, în vîrstă de 23 de ani, era la ghidonul unei motociclete, iar la un moment dat s-a izbit într-o mașină.

Cu lacrimi în ochi, tatăl băiatului spune că fiul său a fost preluat și transportat la spital în stare conștientă. Acolo însă, medicii l-ar fi lăsat în sala de așteptare și nu ar fi făcut toate investigațiile necesare care i-ar fi putut salva viața.


„Asta mai tare ne doare inima că a fost ținut trei ore și ceva și în ultimul moment au dorit să-i acorde, el deja se sufoca, striga la ei, mi-au spus femeile de pe acolo că striga că se sufocă. Atunci ei au început să facă investigații să-l ajute, însă nu l-au mai putut ajuta”.

Familia Boaghe consideră că Petru ar fi putut fi salvat și acuză medicii de neglijență. Apropiații susțin că o asistentă medicală le-a spus că băiatului nu i s-a oferit asistența necesară. Mai mult, aceștia sînt nemulțumiți că nu au fost informați despre accident și au aflat despre caz după ce băiatul a murit.

„Au zis că treceau medicii și spuneau acuș, acuș, așteaptă puțin. Cît să aștepți dacă acolo era scurgere internă? Lor li s-a părut că e ușurel, el vorbea, glumea și lor li s-a părut că e așa. Investigații i s-au făcut la cap, dar el era cu cască, cu echipament, la cap nu era lovit deloc, el se ținea de partea dreaptă”.

Familia Boaghe a depus o plîngere la Procuratura Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani în care au cerut investigarea acțiunilor medicilor. Totodată, pentru elucidarea acestui caz au cerut și suportul Oficiului Avocatului Poporului.

„Vrem să obținem o claritate, ce s-a întîmplat și bineînțeles persoanele responsabile de ce s-a întîmplat și de decesul fratelui trebuie să răspundă penal pentru ca ulterior dacă „Doamne ferește” cineva mai nimerește în caz similar să se ia măsuri, noi vrem cumva să evităm pe viitor să se întîmple așa incidente”.

„Măcar un procent să simtă ei oleacă că nu sînt corecți și nu se face așa, mîine poimîine trece altul. Niște explicații din partea spitalului de ce au tărăgănat așa de mult”.

Reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă susțin că au inițiat o anchetă internă pe acest caz, fără a oferi alte detalii sau a răspunde la acuzațiile rudelor.

Iar Procuratura Generală a declarat pentru TV8 că a recepționat plîngerea familiei, însă aceasta va fi expediată spre examinare, conform competenței la Inspectoratul de Poliție Buiucani. Deocamdată, nu există o cauză penală în acest caz.

2
0
1
7
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?