X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Un spital din Moldova, reparat capital, dar nefolosit, ar putea fi vîndut

30 apr. 12:30   Societate
4242 0

Spitalul de tuberculoză din Vorniceni, care a fost reparat capital, dar nu a fost folosit timp de 10 ani, ar putea fi vîndut.

Ministerul Sănătății spune că a găsit doi agenți economici interesați să cumpere complexul de 35 de clădiri aflate pe un teren de 37 de hectare.

Despre asta a vorbit secretarul de stat, Alexandru Gasnaș, la ședința Comisiei de control al finanțelor publice din Parlament, unde a fost examinat raportul de audit efectuat anul trecut la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Chișinău, de care ține spitalul de tuberculoză.

„Ca instituție și cu profilul pentru care ea a fost gîndită, spitalul nu-și îndeplinește misiunea. Expertiza a arătat că blocul nr. 2 este bun, problema este la subsol, unde se acumulează apă constant, deoarece clădirea nu a fost hidroizolată corect. Mai este o problemă cu pompele de apă, apa nu ajunge la etaj. Asta se rezolvă și nu este scump”, a spus Gasnaș.

Reprezentanții ministerului susțin că și primăria satului Vorniceni, raionul Strășeni, ar vrea ca infrastructura spitalului să fie trecută în gestiunea sa, notează Noi.md cu referire la Europa Liberă.


Potrivit șefei departamentului gestiunea patrimoniului de la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Aliona Turovschi, problemele legate de reparația spitalului sînt examinate în cadrul a două dosare penale. Unul a fost pornit de Comisariatul de poliție Strășeni și altul, de Centrul Național Anticorupție. Directoarea institutului, Doina Rusu nu a comentat, deocamdată, situația.

Anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, spunea că pe teritoriul spitalului din Vorniceni ar putea fi amenajat un sanatoriu sau un azil de bătrîni.

4
1
0
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав