X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Primăria Căușeni vrea să transforme pășunea în imobil

21 mai. 14:15   Societate
3535 0

Primăria orașului Căușeni vrea să transforme aproape 21 de hectare de teren de pășune în bunuri imobile. Este vorba de un proiect de decizie care se încearcă a fi introdus în ordinea de zi mai multe ședințe la rînd.

Potrivit consilierilor orășenești decizia se trage încă de la fostul primar care și-a propus să transforme 21 de hectare de teren de pe malul rîului Botna în bun imobil din proprietate publică. Decizia, care cîteva ședințe la rînd este scoasă din ordinea de zi, a trezit mai multe semne de întrebare în rîndul aleșilor locali care afirmă că nu înțeleg ce își dorește Primăria să construiască pe locul care decenii la rînd a servit pășune, transmite Studio-l.online.

Cel puțin asta susțin consilierii orășenești de la Căușeni care afirmă că fostul primar al orașului a înaintat o decizie de formare a aproximativ 21 de hectare de teren în bun imobil. Inițial terenul ar fi fost scos la licitație în întregime, ca ulterior în proiectul de decizie terenul să fie delimitat prin separare.

Consilierii orășenești nu înțeleg ce și-ar dori autoritățile locale să facă pe acest teren, inițial se vorbea de teren pentru agrihub, ulterior piață, parc cu panouri fotovoltaice și chiar un bloc locativ. Aleșii locali spun că la întrebările puse oficialilor nu obțin nici un răspuns clar.


Unii consilieri susțin că astăzi orașul nu mai are un număr atît de mare de animale și poate ar fi cazul de valorificat terenul care astăzi e cu buruieni.

Președintele Comisiei de drept din consiliul orășenesc spune că proiectul de decizie este respins în comisie la mai multe ședințe consecutiv, iar o astfel de decizie este foarte riscantă.

„Terenul de 20,9772 hectare din orașul Căușeni urma să fie separat în parcele de cîte 10 hectare 700, 2,100 ha, 1,600 ha, 2,900 ha și 3 hectare 500 de ari, în proiectul de decizie modul de folosință este teren arabil”, susține primarul interimar al orașului Căușeni, Valentin Căpățină.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав