X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un soldat și-a cerut iubita în căsătorie la ceremonia aniversării a 30 de ani de la înființarea Gărzii de Onoare

27 iun. 2022,, 20:00   Societate
3546 0

Moment emoționant la ceremonia aniversării a 30 de ani de la crearea companiei Garda de Onoare a Republicii Moldova. Un soldat și-a cerut iubita în căsătorie sub privirile surprinse ale camarazilor de arme, comandanților și a rudelor prezente la eveniment.

Imaginile video cu momentul în care tînărul soldat îngenunchează și o întreabă pe iubita sa dacă aceasta vrea să-i fie soție, a fost publicat de Ministerul Apărării.

Tînăra a răspuns cu un „DA” hotărît, iar viitortul soț i-a pus inelul pe deget.

„Soldatul Ion Postolachi, care își îndeplinește serviciul militar prin contract în această unitate, și-a cerut iubita de soție. Le dorim lui Ion și Inesei o nuntă ca în povești!”, a transmis Ministerul Apărării într-un scurt comunicat de presă.


Garda de Onoare a Armatei Naționale a marcat, la 22 iunie, 30 de ani de la înființare.

Garda de Onoare este unitatea de elită a Armatei Naționale a Republicii Moldova. Anual militarii din compania gărzii participă la circa 250 de ceremonii, asigurînd activitățile protocolare de stat, ceremoniile de acreditare a diplomaților străini și înmînare a distincțiilor de stat.

În compania Gărzii de Onoare sînt recrutați tinerii cu o înălțime de 185-195 cm, pregătire fizică bună, aspect exterior plăcut, studii medii speciale. Antrenamentele zilnice la instrucția de front și cea de specialitate durează cîte 4 ore.

Compania a fost creată prin ordinul ministrului Apărării pe data 22 iunie 1992.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?