X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Un nou sit arheologic descoperit la Ungheni

20 iun. 23:30   Societate
5909 0

Agenţia Naţională Arheologică informează că efectuează noi săpături arheologice la siturile arheologice de pe traseul drumului regional G88 CorneștiCondrăteștiNăpădeni – M5, în segmentul raionului Ungheni, notază Noi.md cu referire la news.ungheni.

Urmare a faptului că traseul strategic G88 Cornești – Condrătești – Năpădeni – M5 urmează a fi realibitat, specialiștii instituției efectuează și periegheze în raza mai multor localități din raionul Ungheni.

Totodată, amintim că în zona Culei din raionul Ungheni urmează a fi construit și un important segment rutier al Autostrăzii Ungheni – Odesa – prima autostradă din Republica Moldova

Drept rezultat al unei astfel de cercetări de suprafață, arheologul Dumitru Avram a descoperit pe moșia satului Mânzătești din comuna Hârcești un nou sit arheologic, care reprezintă o așezare deschisă din sec. IV d. Hr. atribuită culturii Sântana de Mureș-Cerneahov.

În urma unei periegheze mai amănunțite, care a avut drept scop determinarea dimensiunilor sitului și a orizonturilor cultural-cronologice pe care le conține, de pe suprafața așezării au fost recuperate numeroase cioburi provenite de la vase de producție locală și de la amfore romane de import.


Galerie foto de la situal arheologic ce cuprinde „O așezare din secolul IV descoperită la Mînzăteșt, com. Hîrcești”:

9
5
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав