X 

Un nou sediu pentru Judecătoria Cahul

13 iun. 16:45   Societate
2113 0

Autoritățile au identificat terenul pentru construcția noului sediu al Judecătoriei Cahul.

Acesta va fi ridicat pe un teren cu o suprafață de peste un hectar, amplasat pe str-la I. Neculce nr. 6. Proiectul unei hotărîri de Guvern privind transmiterea gratuită a terenului și a construcțiilor de pe el a fost publicat pentru consultări publice, transmite Noi.md cu referire la bizlaw.md.

Bunurile imobile amplasate pe str-la Ion Neculce nr. 6 din mun. Cahul au fost transmise, anterior, în administrarea Ministerului Apărării (gestiunea Întreprinderii de Stat Centrul de pregătire a specialiştilor pentru Armata Naţională). Însă, ulterior aprobării, propunerea nu a mai fost acceptată de noua conducere a Ministerului Apărării, fiind identificate mai multe obstacole legale în realizarea acesteia.

În cele din urmă, Ministerul Apărării nu a întreprins măsuri pentru executarea hotărîrii Guvernului, astfel bunurile imobile au rămas în proprietatea Primăriei municipiului Cahul.

Ulterior, municipalitatea a propus ca terenul și bunurile să fie puse la dispoziția Agenției de administrare a instanțelor judecătorești din subordinea Ministerului Justiției pentru construcția unui nou sediu al instanței judecătorești Cahul.


Menționăm că Judecătoria Cahul cuprinde în raza sa de competență raionul Cahul, Cantemir și Taraclia. În cadrul instanței sunt 15 funcții de magistrat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?