Un moldovean a călătorit 118 zile şi 5900 km pe jos, din Portugalia spre Moldova

25 sep. 07:45   Societate
4808 1

Un moldovean, pe nume Adrian Guţu, a călătorit 118 zile şi aproape 6.000 km pe jos, din Portugalia spre Moldova, pe o rută care a mai cuprins şi devieri spre sud şi nord, într-o drumeţie excentrică, la care puţini s-ar încumeta.

Şi a călătorit toată această distanţă fără a fi oprit sau deranjat în vreun mod de poliţie, avînd rucsacul în spinare, dar de îndată ce a ajuns în Moldova, avînd mai puţin de 200 km pînă la finalul rutei sale, a fost oprit de 4 ori în decurs de 24 de ore de poliţişti, care l-au tot verificat şi documentat. Primele 3 ori, acesta s-a supus, însă a 4-a oară omului i-a crăpat răbdarea, şi şi-a manifestat nemulţumirea faţă de poliţişti, dar vorbind în continuare amabil cu ei, notează Noi.md cu referire la piataauto.

Adrian Guţu s-a pornit la 30 mai din Cabo da Roca, din cel mai vestic punct al Europei, din Portugalia. De atunci şi pînă în prezent a mers 118 zile pe jos, fără a se opri în hoteluri, fără a se alinta prin restaurant, fără a folosi trenuri, avioane, maşini sau alte metode de transport. Acesta îşi găteşte singur în regim de tabără şi spune că e complet autonom, călătorind cu cheltuieli reduse la un minim absolut.

Mulţi n-ar înţelege motivele pentru care un om ar porni într-o călătorie de 6.000 km pe jos, dar farmecul e că nici nu trebuie neapărat să înţelegem, pentru că e pornirea interioară a acestui om, şi a vrut să-şi demonstreze lui însuşi că o poate face. Şi-a filmat experienţa, publicînd cel puţin un video pe zi, şi din acele filmuleţe se poate vedea şi cum s-a schimbat şi înfăţişarea lui Adrian pe parcurs.

Paradoxul e că anume în Moldova, ţară a cărei cetăţean este, s-a pomenit verificat de atîtea ori de poliţie. Se pare că un călător pe jos, cu părul şi barba crescute în drumeţia lui lungă, e ceva suspect pentru poliţiştii din Moldova, or, altă explicaţie pentru atît de multe opriri nu prea putem vedea. Cert este că asta l-a deranjat mult pe Adrian, care spune că, fiind la el acasă, nu e normal să fie luat la întrebări de poliţie de atîtea ori.


În fine, drumeţia lui Adrian e pe cale să se încheie, el estimînd iniţial că va călători 120 zile. Revenind în Moldova, acesta spune că l-a cuprins o bucurie de copil, şi a savurat pînă şi nucile de la copacii de pe marginea drumului.

36
1
1
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?