COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2917
Puterea stiri: 6627

Un locuitor al capitalei a fost reținut pentru furt

30 iul. 13:10   Societate
1611 0

Un bărbat cu vîrstă de 50 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Botanica, împreună cu Secția de combatere a infracțiunilor în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de comiterea unui furt. Acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracțiuni asemănătore.

Polițiștii au fost sesizați la data de 29 iulie. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că, suspectul în timp ce se afla în microbuzul nr. 103, a identificat potențiala victimă , pe care urma să o deposedeze de bunuri. Astfel, în timpul deplasării, bărbatul a sustras din geanta tinerii suma de 3 900 lei.

În urma acțiunilor de investigație și urmărire penală efectuate de polițiști, suspectul a fost identificat, localizat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, declarînd că a profitat de neatenția victimei și i-a sustras banii.

Bărbatul este cercetat penal pentru ,, Furt ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 42 500 de lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia capitalei recomandă cetăţenilor:


– Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă dvs.

– Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei.

– Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

– Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

– Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sînt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea vîrstă diferită.

Dacă sînteți martor sau victimă a unor asemenea infracțiuni, sunați imediat la numărul 112.Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽