AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 48
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Un fost procuror din Glodeni a fost condamnat la doi ani de închisoare

14 ian. 17:36   Societate
1886

Un fost procuror din cadrul Procuraturii raionului Glodeni a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcția de procuror pe un termen de 10 ani. Sentința a fost dată de către Judecătoria Drochia sediul Glodeni, pentru săvîrșirea infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în acte publice.

Totodată, instanța de judecată a dispus ca prima parte a pedepsei cu închisoare – un an și o lună să fie executată în penitenciar, iar restul pedepsei de un an și o lună să fie suspendată condiționat pe un termen de probă de trei ani, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă, acesta fiind arestat imediat în sala de judecată în vederea executării pedepsei stabilite cu închisoarea.

Prin aceiași sentință, instanța de judecată l-a achitat pe inculpat pe capătul de acuzare privind săvîrșirea infracțiunii prevăzută de art.329 alin.(1) din Codul penal, pentru încălcările admise în activitate la instrumentare a unor cauze penale.

Ex-procurorul a fost învinuit pentru faptul că, fiind în exercițiul funcției, avînd în procedura de conducere a urmăririi penale o cauză penală pornită pentru săvîrșirea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari, a emis actele procesuale, care constituie documente oficiale, în care a înscris date vădit false legate de punerea sub învinuire, audierea învinuitului și aplicarea față de învinuit a măsurii preventive, deși în realitate la emiterii actelor, atît învinuitul, apărătorul acestuia, cît și traducătorul, la acțiunile procesuale nominalizate nu au participat, iar semnăturile plasate în dreptul numelui lor în actele procesuale nominalizate supra, au fost falsificate.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав