X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Sute de deținuți din Canada, evacuați de urgență dintr-o închisoare

24 iun. 09:15   Externe
2238 0

Autorităţile canadiene au evacuat 225 de deţinuţi dintr-o închisoare de maximă securitate din Quebec din cauza intensificării incendiilor de pădure din zonă, a anunţat duminică Serviciul Corecţional din Canada (CSC).

Un ordin de evacuare pentru închisoarea Port-Cartier a fost emis vineri, iar deţinuţii au fost mutaţi în alte instituţii corecţionale federale sigure.

"Pentru a efectua evacuarea, am pus în aplicare măsuri pentru a menţine siguranţa şi securitatea personalului nostru, a publicului şi a deţinuţilor aflaţi în grija şi custodia noastră", a precizat CSC într-un comunicat.

Agenţia din Quebec pentru incendii de vegetaţie a anunţat că fulgerele au provocat şapte incendii la nord de Port-Cartier, iar două dintre ele au scăpat de sub control, noteazp Noi.md cu referire la news.ro.

În toată Canada, sezonul incendiilor de vegetaţie a fost pînă acum mult mai puţin distructiv decît sezonul-record din 2023, în care au ars peste 15 milioane de hectare. Cu toate acestea, guvernul federal prognozează că urmează o altă vară mai călduroasă decît media.


CSC a declarat că situaţia de urgenţă continuă să evolueze şi că lucrează la momentul în care va fi posibilă redeschiderea penitenciarului de maximă securitate.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав