X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Un fost deputat PDM, cercetat pentru îmbogățire ilicită, eliberat provizoriu sub control judiciar

19 iul. 2022,, 10:45   Societate
2396 0

Ex-deputatul transfug Serghei Sîrbu, cercetat într-un dosar penal de îmbogățire ilicită, este liberat provizoriu sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost emisă la mijlocul lunii iunie de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale (PG), care a menționat faptul că măsura preventivă a fost aplicată pe un termen de 60 de zile, notează Noi.md cu referire la zdg.

Înainte de a-i fi aplicată această măsura preventivă, Sîrbu s-a aflat în arest la domiciliu.

Ex-deputatul este învinuit în comiterea infracțiunilor prevăzute de articolul 330/2 și articolul 325 alineatul (2) din Codul penal – îmbogățire ilicită și corupere activă.

Serghei Sîrbu, cel care plecase de la PCRM în 2012 și de atunci s-a mai perindat prin cîteva formațiuni politice, a fost găsit de ANI cu avere nejustificată în valoare de 1,9 milioane de lei acumulată în perioada 2016-2019. Resursele financiare au fost găsite pe conturile bancare ale lui Sîrbu, fiind depuse sub formă de numerar. De asemenea, el nu a declarat venituri în mărime totală de peste 1 milion de lei, a inclus date eronate despre veniturile obținute sub formă de donații și despre banii în numerar pe care i-a împrumutat unei persoane fizice. El ar mai fi deținut în numerar sute de mii de lei și zeci de mii de euro, despre care a declarat date eronate, potrivit actului de constatare.


Cei treisprezece foști parlamentari, bănuiți de îmbogățire ilicită, sînt ex-deputații comuniști care în luna decembrie 2015 au părăsit fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din R. Moldova, iar ulterior au creat o platformă social-democrată, platformă care a aderat atunci, la scurt timp, în Parlament, la Partidul Democrat din R. Moldova.

Pe 2 februarie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliile a 13 foști parlamentari. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul R. Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?