X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

”Procurorul lui Platon”, cercetată. Сe acuzații i se aduc

26 iul. 2023,, 11:54   Societate
2691 0

Procurorul Anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, pe care presa a etichetat-o ”procurorul lui Platon”, este cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și abuz de serviciu. Despre aceasta a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS), în gestiunea căreia se află dosarul.

”Procurorii PCCOCS investighează acțiunile procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupție, Mirandolina Șușițcaia, într-o cauză penală pornită în anul 2020. Aceasta a fost pornită pe faptul îmbogățirii ilicite și abuzului de serviciu, iar actualmente au loc mai multe acțiuni de urmărire penală, care implică și aportul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA. Alte amănunte nu pot fi comunicate în acest stadiu al investigațiilor, iar persoana vizată beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se precizează în mesajul PCCOCS, transmite realitatea.

Amintim că Mirandolina Sușițcaia este procurorul care a anchetat dosarele omului de afaceri Veaceslav Platon, iar în 2021, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu, a fost retrasă din aceste dosar.

Ulterior, Robu a expediat un demers la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și a cerut suspendarea din funcție a procurorului anticorupție, Mirandolina Sușițcaia, dar CSP nu a examinat deocamdată cererea.

10
0
2
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?