X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Ion Chicu, replică pentru Radu Marian: "Construcția unui drum nu durează jumătate de an și nici trei ani"

23 iul. 07:10   Politică
15 ore in urma 2692 0

"Construcția unui drum, cu care poți să te lauzi, nu durează nici jumătate de ani și nici trei ani". Declarația a fost făcută de către Ion Chicu, liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fost premier și ex-ministru al Finanțelor, în cadrul podcastului "Radar Politic", moderat de jurnalistul Ion Harghel, notează Noi.md.

Fostul prim-ministru a fost întrebat ce părerea are despre afirmațiile deputatului PAS, Radu Marian, care recent, într-o postare în rețelele sociale, a menționat că "în timpul guvernării actuale, au fost construite/reparate capital 700 km de drumuri, comparativ cu perioada 2010-2020, cînd s-au construit 260 km de drumuri".

"Orice om, care are capacitate de a gîndi, înțelege că construcția unui drum, cu care poți să te lauzi nu durează nici jumătate de ani și nici trei ani.

Mai ales că marea majoritate sînt construite pe fonduri împrumutate, care necesită proceduri îndelungate. Ciclul de construcție a unui drum, dacă te încadrezi în 5-6 ani, asta încă este bine, dar, de regulă, durează mai mult, pentru că sînt mai multe nuanțe.

Niciunul din drumurile importante, cu care se laudă guvernarea, nu au fost inițiate pe perioada PAS-ului.


Eu îndrăznesc să spun că au fost foarte puține din astea mari și-n perioada 2020, pentru că Sărăteni-Bălți era început încă în 2018, lucrările de facto au început în 2019. Țin minte că am fost la lansare. Centura Comratului și drumul spre Giurgiulești a început în 2018.

Nu sînt drumuri importante, care au fost lansate în această perioadă. Sper că măcar Soroca-Otaci va fi terminat. Erau pregătite în 2020 actele, ei le-au lăsat 3 ani și acum au revenit. Deci nu poți să spui că ai construit drumuri {...}".

Totodată, Ion Chicu a precizat că, după părerea lui, ar trebui să existe continuitate între guvernări în asemenea procese.

"Ai venit, ai găsit proiecte, în primul rînd, le duci mai departe și inițiezi altele și lași de lucru pentru următoarele guvernări".

Fostul premier a mai menționat și despre mesajele, pe care guvernanții le transmit des la întîlnirile cu diaspora.

"Ei spun că în Moldova în ultimii trei ani s-a construit mai mult decît în cei 10 ani de pînă la noi.

Nu trebuie de uitat niciodată că auditoriul, oamenii, cărora le vorbești și care ascultă aceste lucruri, merită respectul tău și tu, dacă îi minți în asemenea hal, tu nu doar pe tine te discreditezi, dar tu discreditezi statul și încrederea oamenilor în instituții".

Amintim că recent Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a inspectat mersul lucrărilor de construcție a drumului Soroca-Arionești-Otaci.

Potrivit oficialului, "acest proiect strategic contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea rețelei rutiere în zona de nord a țării și va facilita fluidizarea traficului dinspre vama Otaci, pe traseul R8 și R14, sporind accesibilitatea și îmbunătățind condițiile de transport pentru comunitățile locale și zonele rurale".

28
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав