Un Centru regional de afaceri va fi construit la Lozova

Un Centru regional de afaceri va fi construit la Lozova

Un Centru regional de afaceri şi dezvoltare urmează a fi construit în satul Lozova, raionul Străşeni. Lucrările vor fi efectuate, conform unui contract de finanţare, semnat ieri la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), transmite MOLDPRES.


Proiectul va include 15 localități  din raioanele Călărași, Strășeni și Hîncești și va facilita dezvoltarea mai multor întreprinderi mici şi mijlocii (ÎMM) din Regiunea Centru. Se prevede ca acest proiect să răspundă nevoilor ÎMM-urilor în etapele de bază ale unei afaceri, cum ar fi inițierea și accesul pe piață.


Ca urmare a implementării proiectului, va fi renovat şi amenajat un sediu cu suprafața de 3100 metri pătraţi. Teritoriul va fi oferit agenţilor economici, afacerile cărora necesită spaţiu. De asemenea, aici urmează să fie organizate instruiri pentru antreprenorii începători.  


„Întreprinderile mici și mijlocii sînt instrumente esenţiale în dezvoltarea economiei rurale, iar noi sperăm să realizăm planurile propuse în cadrul proiectului, spre beneficiul fiecărei localităţi implicate”, a menţionat Viorel Jardan,  directorul ADR Centru. 


Centrul regional de afaceri va fi amplasat în blocurile aferente clădirii fostei case de cultură din Lozova și va dispune de  încăperi  pentru  businessul din localitățile partenere, oferind servicii de incubare a ÎMM din trei orașe și 12 sate, unde sînt înregistrați peste 800 de agenți economici.


Valoarea totală a proiectului este de 29,3 milioane de lei, mare parte din bani fiind asigurată din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Proiectul urmează a fi implementat  timp de 32 de luni.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load