X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Un bărbat a fost condamnat la 400 de ani de închisoare pe nedrept

17 mar. 2023,, 04:00   Societate
2494 0

Un bărbat care a stat la închisoare mai mult de 34 de ani, după ce a fost condamnat la 400 de ani pentru jaf armat, a fost eliberat săptămîna aceasta, stabilindu-se că a fost condamnat pe nedrept.

„Nu mi-am pierdut niciodată speranța și am știut întotdeauna că această zi va veni”, a spus Sidney Holmes, care are acum 57 de ani, cînd a aflat că va fi liber, potrivit unui comunicat al Innocence Project din Florida, care a lucrat la cazul său, transmite digi24.ro.

„Abia aștept să-mi îmbrățișez mama afară, pentru prima dată după mai bine 34 de ani”, a mai spus Holmes, potrivit CNN. Holmes a sesizat o structură specială de examinare a condamnărilor din cadrul biroului procurorului din Broward în noiembrie 2020, spunînd că este nevinovat de fapta din 1988, transmit autoritățile. Holmes a fost arestat în octombrie 1988 în legătură cu jaful armat a două persoane, în fața unui magazin, faptă petrecută cu cîteva luni înainte. Acuzat că a fost șoferul a doi bărbați neidentificați care au comis jaful, el a fost condamnat la 400 de ani de închisoare în primăvara anului următor.

Innocence Project din Florida a început o nouă anchetă în cazul lui Holmes, iar constatările „au ridicat îndoieli rezonabile cu privire la vinovăția lui”. „Circumstanțe ciudate” l-au pus pe Holmes în poziția de suspect, potrivit Innocence Project. Una dintre cele două victime a descris mașina folosită la jaf ca fiind un Oldsmobile Cutlass maro. După cîteva săptămîni, fratele victimei a văzut o astfel de mașină în trafic și le-a transmis autorităților numărul de înmatriculare. Mașina era înmatriculată pe numele lui Holmes.

Holmes avea un alibi, iar, în plus, mașina nu corespundea complet descrierii făcute de victimă. „Nu au existat dovezi fizice sau științifice, nici martori care să să-l lege pe Holmes de jaf”, potrivit Innocence Project. Holmes a fost identificat de una dintre victime după o a doua vizionare a unui set de fotografii, cu toate că la prima vizionare acesta nu a avut nicio reacție la imaginea cu Holmes.


Pe baza analizării recente a cazului, procurorii „au stabilit că Holmes avea motive solide să-și susțină nevinovăția, din cauza modului în care a devenit suspect și din cauza identificării defectuoase, care a fost principala dovadă împotriva lui la proces”, a transmis biroul procurorului. Un judecător a aprobat luni cererea biroului procurorului și a Innocence Project de a anula sentința lui Holmes, iar după cîteva ore bărbatul a ieșit din închisoare.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав