Transnistria stiri: 1321
Eurovision stiri: 494

Un avocat a ajuns pe banca acuzaților, după ce a cerut 1000 de euro mită

28 noi. 2023,, 17:12   Societate
2341 0

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și transmis în instanța de judecată cauza penală de învinuire a unui avocat, acuzat de trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în iulie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, învinuitul, în luna martie curent, a pretins și primit de la denunțător, mijloace bănești în sumă de 1000 euro, susținînd că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru a-i determina să adopte o hotărîre favorabilă la soluționarea chestiunilor cu privire la executarea sentinţei în cazul existenţei altor hotărîri neexecutate, dacă aceasta nu a fost soluţionată la adoptarea ultimei hotărîri, și anume de a-i stabili denunțătorului, o pedeapsă definitivă mai mică.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra 100% cotă parte din încăperea nelocativă cu valoarea cadastrală ce depășește 380 mii lei.


Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?