X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Un angajat al Aeroportului Chișinău a refuzat să primească mită

18 iun. 16:23   Societate
6189 0

Un angajat al Sectorului poliției de frontieră "Aeroport Internațional Chișinău" (AIC) a fost supus unei tentative de corupere. La data de 15 iunie, la cursa Chișinău-Erevan s-a prezentat la controlul de frontieră o cetățeană a Ucrainei.

În urma procedurilor de rigoare efectuate la traversarea frontierei, de către echipa mixtă formată din polițiști de frontieră și angajați ai Serviciului Vamal, au fost depistate mijloace bănești în sumă de 22 400 euro și 2 650 dolari SUA.

În scopul de a se eschiva de la prevederile legislației în vigoare ucraineanca a apelat la ajutorul soțului ei. Acesta prezentîndu-se la AIC a propus suma de 3 000 dolari SUA polițistului de frontieră, ulterior, oferindu-i 1 300 euro pentru a ignora încălcarea comisă. Inspectorul Poliției de Frontieră a refuzat „oferta” solicitînd suportul angajaților SPIA. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal în baza art. 325 din Codul penal.

NOTĂ: La acest compartiment IGPF informează că, coruperea funcționarilor publici cu statut special constituie infracțiune și persoanele care oferă mită unui angajat al statului, riscă pînă la 6 ani de închisoare (art. 325 din Codul penal).

Un alt caz de scoatere a valutei din țară a fost deconspirat la ruta „Chişinău – Baku”. În rezultatul controlului de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali, în valiza unui cetățean rus, în vîrstă de 67 de ani s-au depistat mijloace financiare în sumă de 45 000 dolari americani, nedeclarați controlului vamal.


Mijloacele financiare depistate au fost ridicate, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii din cadrul Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

8
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав