COVID-19 în MOLDOVA

UE nu a inclus Moldova în lista țărilor recomandate pentru eliminarea restricțiilor

UE nu a inclus Moldova în lista țărilor recomandate pentru eliminarea restricțiilor

Cetățenii Moldovei vor trebui să amînate odihna în Europa, deoarece republica noastră din nou nu se regăsește pe lista țărilor recomandate pentru ridicarea restricțiilor de călătorie în Uniunea Europeană, relatează Noi.md.

În același timp, Uniunea Europeană a decis să scoată Serbia și Muntenegru de pe lista țărilor terțe sigure, dinspre care sînt permise călătoriile neesențiale.

După cum se menționează în declarația Consiliului UE, această listă va fi revizuită în continuare la fiecare două săptămîni și, după caz, va fi actualizată.


Lista actualizată include Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și China, cu condiția confirmării reciprocității în problema deschiderii frontierelor.

Se comunică că criteriile pentru determinarea țărilor terțe pentru care actualele restricții de călătorie trebuie să fie ridicate acoperă în particular situația epidemiologică și măsurile de izolare, precum și ”considerente de natură economică și social”.

Referitor la situația epidemiologică, în țările terțe listate numărul noilor cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile și raportat la 100.000 locuitori trebuie să fie apropiat sau inferior mediei Uniunii Europene la situația din 15 iunie 2020.

La sfîrșitul lunii iunie, Consiliul UE a coordonat o recomandare cu privire la eliminarea treptată a restricțiilor opționale pentru a călători în Uniunea europeană, luînd lista țărilor pentru care granițele ar putea fi deschide deja de la 1 iulie. Listele coordonate de Consiliul UE nu sînt obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene, multe țări nu le respectă.

Noua listă a țărilor recomandate pentru eliminarea restricțiilor de călătorie în Uniunea Europeană, o puteți vedea AICI.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load