COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

UE a înnoit lista țărilor recomandate pentru eliminarea restricțiilor

17 iul. 2020,, 09:50   Societate
2441 0

Uniunea Europeană a decis să scoată Serbia și Muntenegru de pe lista țărilor terțe sigure, dinspre care sînt permise călătoriile neesențiale, se arată în declarația Consiliului UE.

"Această listă va fi revizuită în continuare la fiecare două săptămîni și, după caz, va fi actualizată", se arată în document.

Lista actualizată include: Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay, precum și China, cu condiția confirmării reciprocității în problema deschiderii frontierelor.

Se comunică că criteriile pentru determinarea țărilor terțe pentru care actualele restricții de călătorie trebuie să fie ridicate acoperă în particular situația epidemiologică și măsurile de izolare, precum și ”considerente de natură economică și social”.

Referitor la situația epidemiologică, în țările terțe listate numărul noilor cazuri de COVID-19 în ultimele 14 zile și raportat la 100.000 locuitori trebuie să fie apropiat sau inferior mediei Uniunii Europene la situația din 15 iunie 2020.


După cum scrie ria.ru, la sfîrșitul lunii iunie, Consiliul UE a coordonat o recomandare cu privire la eliminarea treptată a restricțiilor opționale pentru a călători în Uniunea europeană, luînd lista țărilor pentru care granițele ar putea fi deschide deja de la 1 iulie. Listele coordonate de Consiliul UE nu sînt obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene, multe țări nu le respectă.

De menționat că Moldova încă nu face parte din lista țărilor în privința căreia UE recomandă eliminarea restricțiilor de călătorie în Uniunea Europeană.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽