COVID-19 în MOLDOVA

Turcia nu mai este aceeași. Odihna prin ochii moldovenilor

Turcia nu mai este aceeași. Odihna prin ochii moldovenilor

Turcia este una dintre puținele țări în care moldovenii pot călători acum, în condițiile pandemiei de COVID-19, fără probleme deosebite pentru odihnă, însă în ceea ce privesc condițiile de călătorie și de ședere în această țară există informații contradictorii, publicate de turiștii din Rusia, Belarus și alte țări.

În acest sens, portalul Noi.md a rugat o compatriotă de-a noastră, care s-a odihnit în Turcia, să ofere mai multe detalii despre călătoria și odihnă în Turcia, în condițiile pandemiei de coronavirus.

Prezentînd detalii despre călătoria sa, ea a distrus mai multe mituri, potrivit cărora pasagerii sînt plasați în avion peste un loc, iar în autobuze operatorii de turism așează călătorii cîte unul.


"Faptul că în avion pasagerii sînt plasați peste un loc este o minciună. Toți laolală, cu o grămadă de copii! O minciună este și faptul că în autobuze operatorii de turism așează călătorii cîte unul", a menționat ea, subliniind că mult mai interesant este ceea ce se întîmplă în Turcia.

"Imaginați-vă cel mai mare mall din Antalya și acolo se adună toți la cumpărături. După fiecare vizitator în cabinele de probă, personalul intră și prelucrează repede mînerele și stropește cu ceva prin cabina de probă și numai după aceea permite intrarea altui cumpărător. Am văzut personal. După fiecare! Și într-adevăr nu permit intrarea dacă încă nu au prelucrat spațiul. Antiseptice sînt peste tot și oriunde. Temperatura este măsurată doar o singură dată. La intrarea în mall. Mai departe fără probleme. În fiecare butic nu te deranjează nimeni", a scris o femeie.

Ea a recunoscut că este o persoană alergică și n ziua zboruluia avea temperatura de 37,3 grade.

"Există un termoscaner la intrare. Cînd am intrat, el nici măcar nu s-a uitat la el. Am trecut liniștită, deși îmi făceam griji în acest sens. Se spune că duty-free nu funcționează și mîncare nu se vinde... Nu-i adevărat, totul funcționează. În avion acum totul să oferă, și mîncare, dar deja pentru bani. Însoțitoarele de bord și pilotul au lucrat pe nota 10. Și pentru nerespectarea distanței ne certau. Aveau grijă ca toată lumea să poarte măști. Ne aminteau mereu că nu trebuie să le scoatem. Le explicau tuturor. La intrarea în avion ne-au oferit imediat seturilor de măști", a menționat turista.

Ea i-a lăudat și pe locuitorii Turciei pentru atitudinea lor binevoitoare și ajutor.

"Vreau să menționez și cît de buni sînt turcii, orice ar spune alții. Am stat o jumătate de oră sub soarele arzător și așteptam autobuzul. Oprește o mașină cool în fața noastră. Omul dă înapoi. Și întreabă: "Antalya?". Noi spunem..”Da”. Acesta ne arată să urcăm. Cu frică, dar ne-am așezat.

Bărbatul nu știa nimic în limba engleză nici în limba rusă. Am tăcut tot drumul. O oră și 40 minute. Dacă luam un taxi, ne costa 140 U.E. El ne-a dus acolo unde trebuie. Oprindu-se, a întrebat imediat de la localnici și a aflat ce transport să luăm...pentru a ajunge la celălalt punct. L-am întrebat...cît ne costă? S-a mirat atît de mult...", a spus femeia.

Ea a menționat că după sosire turiștii nu pot părăsi hotelul, avînd în vedere pandemia. Conform documentelor semnate, te poți afla la doar o sută de metri de hotel.

"Dar! Cu ghid, poți pleca oriunde, măcar și pe Lună". Ghidul propune același lucru ca și ghizii cu excursii din apropierea hotelului. Doar că la un preț dublu. Deși ghizii înșiși, de regulă, folosesc aceleași servicii ale ghizi de lîngă hotel. Doar că vînd serviciul. Și pentru a cîștiga... sperie turiștii că pot ieși din hotel numai cu ei în pandemie. Deși personalul de la recepție știe și imediat spun că nu este adevărat. Mergi unde vrei", a menționat femeia.

Potrivit ei, la hotel nu se măsoară temperatura în fiecare zi, ci doar în momentul cazării și atît.

Referindu-se la prețurile din Turcia, comparativ cu anul trecut, ea a menționat că, de exemplu, la haine prețurile au crescut, iar în cafenele ele sînt aceleași. În același timp, în hoteluri, toate șezlongurile sînt plasate cu respectarea distanței sociale de un metru și jumătate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load