X 
Criza energetică stiri: 1779
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Tofilat: Nu știm cînd se va deschide tronsonul de traseu Cahul – Giurgiulești

20 ian. 09:00   Societate
1961 0

În 2022, o parte din tronsonul de cale ferată CahulGiurgiulești a trebuit să fie închisă, deoareceo porțiune de cale, de 350 de metri, a fost avariată din cauza alunecărilor de teren. Trenurile au fost redirecționate către porțiunile BasarabeascaEtulia – Reni – Giurgiulești, ceea ce a făcut ca traficul marfar din Moldova să fie dependent de tranzitul pe teritoriul ucrainean.

Pentru a afla cînd se va reface tronsonul de cale ferată Cahul – Giurgiulești, Noi.md s-a adresat lui Oleg Tofilat, director general al CFM:

"În acest moment, se efectuează o examinare geologică. Acum încă nu știm cînd va fi restabilit tronsonul. Pe de altă parte, se ia o decizie guvernamentală bilaterală pentru a se asigura că mărfurile să treacă prin Reni fără oprire. Aceasta va permite continuarea nestingherită a mișcării”, a spus Oleg Tofilat.

Reamintim că anul trecut, reprezentanții Căii Ferate din Moldova au promis că vor finaliza reparația tronsonului de cale ferată în 2023..

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?