X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Toate dispozitivele în Moldova vor avea un echipament standard de încărcare

11 ian. 15:24   Societate
3488 0

În curînd și în Republica Moldova. Telefoanele mobile si alte dispozitive electronice vor avea un echipament standard de încărcare, de tip USB-C, pentru toate dispozitivele. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

„Din 2024, conectorul USB-C a devenit standardul în UE pentru toate dispozitivele electronice. Iar noi nu rămînem în urmă. Vom prioritiza introducerea acestui standard și pentru Republica Moldova”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook, transmite tv8.md.

Menționăm că directiva votată de Parlamentul European în 2022 prin care se instituie obligația unui port de încărcare comun pentru o gamă largă de dispozitive electronice vîndute în UE, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Această prevedere impune obligativitatea unui port de încărcare USB-C pentru o gamă largă de dispozitive electronice, indiferent de producător. Prin urmare, toate dispozitivele vor putea fi reîncărcate cu același încărcător. Printre dispozitive electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căștile și boxele portabile. Noul regulament le permite de asemenea consumatorilor să achiziționeze echipamente de încărcare și dispozitive separat unele de altele.

Această prevedere urmărește să lase în mod sistematic consumatorului alegerea de a cumpăra un dispozitiv nou cu sau fără încărcător. Acest lucru va duce la reducerea volumului de deșeuri electronice asociate cu producția, transportul și eliminarea încărcătoarelor.


Comisia Europeană estimează că încărcătoarele care nu mai sînt folosite generează 11.000 de tone de deșeuri electronice în fiecare an.

6
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?