X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Tîrgul de Crăciun, și mai distractiv: O roată panoramică va apărea în centrul capitalei

3 dec. 2018,, 15:54   Societate
2746 0

În acest an, la Tîrgul de Crăciun din capitală, pe lîngă caruselul venețian și patinoarul de anul trecut, va fi instalată și o roată panoramică, de circa 20 m, a anunțat premierul Pavel Filip, în cadrul unei conferințe de presă.

Și în acest an, bradul care va fi decorat în cadrul Tîrgului este donat de Guvernul României. Acesta va avea o înălțime de circa 20 m și va fi adus din munții Carpați. Bradul va ajunge la Chișinău în decurs de circa o săptămînă, potrivit premierului.

La inaugurarea ediției din acest an, va fi lansat un colind, scris de membrii trupei Brio Sonoris. Colindul se numește „Acasă de Crăciun”: „Am toată certitudinea că acest colind va deveni imnul Tîrgului de Crăciun”, a spus premierul Pavel Filip. Tot la inaugurarea Tîrgului de Crăciun, trupa Brio Sonoris va lansa și un CD cu colinde, intitulat, de asemenea, „Acasă de Crăciun”.

Ca și anul trecut, vizitatorii tîrgului vor putea gusta bucate tradiționale, servi vin fiert și cumpăra cadouri de la producătorii autohtoni.

Tîrgul va fi împărțit în nouă zone:


– Zona de Poveste unde Moș Crăciun îi aşteaptă pe cei mai mici vizitatori pentru a le asculta poeziile şi a le oferi cadouri;
– Zona de Gheață unde va fi instalat patinoarul;

– Trei zone ale distracţiei cu Roată Panoramică, carusele și trenuleţ;
– Zona Tradițiilor cu circa 30 de căsuțe, unde vizitatorii vor putea cumpăra obiecte de artizanat şi o diversitate de cadouri pentru cei dragi;
– Două Zone ale Concertelor în una dintre care vor evolua exclusiv copiii. Pe cealaltă scenă, în fiecare seară, vor urca interpreți.
– Zona Fotografiilor unde va fi instalat Pomul de Crăciun.

Și în acest an vor fi aduși la tîrg circa cinci mii de copii din familii defavorizate și copii din regiunea transnistreană.

Pentru organizarea ediției din acest an a Tîrgului de Crăciun, Guvernul a alocat, ca și anul trecut, opt milioane de lei.

Tîrgul va fi lansat pe 15 decembrie și va activa pînă la mijlocul lunii ianuarie 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?