X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

La Soroca a avut loc Festivalul colindelor "Vin colindătorii!"

3 dec. 2023,, 17:20   Societate
2317 0

La Soroca a fost dat startul sărbătorilor de iarna. Festivalul colindelor "Vin colindătorii!" a adunat în scena Palatului de Cultură 35 de formații corale de copii și adulți din Republica Moldova și România.

La festival au răsunat colinde din străbuni care urmează a fi lăsate moștenire altor generații, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

„În cadrul acestui festival am venit cu un șir de colinde selectate minuțios de pe ambele maluri ale Prutului promovând tradițiile noastre în rândul tinerilor.”;

„Împreună cu corul "Apostolițele Sfântului Spiridon" am ajuns la festivalul de astăzi să-l preamărim pe Isus Hristos. Am venit cu câteva piese adunate din vechime.”

Festivalul colindelor "Vin colindătorii!" este organizat pentru promovarea culturii locale, prin valorificarea potențialului zonei transfrontaliere. Evenimentul are ca obiectiv identificarea și promovarea colindului creștin autentic.


„Festivalul are ca scop promovarea patrimoniului cultural și istoric și anume tradiții și obiceiuri, promovarea patrimoniului imaterial care este o bază pentru noi toți de aceea colindele în postul acesta al nașterii mântuitorului sunt cântecele noastre tradiționale care vrem sa le transmitem din generație în generație”, spune Asea Răileanu, organizatoarea evenimentului.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească "Soarta" și Comunitatea Religioasă Parohia cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie în cadrul implementării proiectului "Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural și Istoric în zona transfrontalieră Iași și Soroca", finanțat de Uniunea Europeană.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?