X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Moldovenii pleacă în vacanță de sărbători: Ce destinații preferă

4 ian. 11:45   Societate
3083 0

Sărbătorile de iarnă sînt chilipir pentru agențiile de turism, care se laudă cu vânzări mai mari cu 20%, în comparație cu anul trecut.

Pentru că în Ucraina e război, majoritatea moldovenilor merg la munte în România, dar există și din cei care și iarna aleg marea.

Potrivit agentului de vînzări Sandu Matei, în această perioadă se atestă o creștere mare atât la pachetele turistice, cît și la cele pentru munte. De asemenea, în acest an, sînt mai multe cereri decît în anul precedent, aproximativ cu 20% mai mult, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Conform unui top recent, destinațiile montane din România și Bulgaria se situează în fruntea preferințelor pentru vacanțe, cu un buget minim de 250 de euro pentru un sejur de trei-patru zile.

În sezonul de iarnă, destinațiile însorite sînt mai costisitoare, excepție făcînd Egiptul, unde prețurile încep de la 350-400 de euro de persoană. Dubai, Zanzibar și Sri Lanka sînt menționate ca destinații exotice noi pe piața Moldovei, cu tarife în creștere.


Cu toate acestea, în timp ce unii aleg să călătorească în străinătate pentru a se relaxa, moldovenii din diasporă consideră că cea mai bună vacanță este acasă.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, anul trecut, aproximativ 325.000 de cetățeni ai Republicii Moldova au ales să călătorească în străinătate prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor. Aceasta reprezintă o creștere impresionantă de aproape 50% față de anul precedent. Performanța remarcabilă este atribuită, în parte, anulării restricțiilor sanitare impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?