X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

„Termoelectrica” ar urma să fie reorganizată

18 iun. 06:35   Societate
3763 2

Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” ar urma să fie reorganizată prin fuziune cu S.R.L. „Info Bon”, cu transferarea, după posibilitate, a personalului companiei la societatea absorbantă, conform unui proiect de hotărîre ce urmează să fie examinat în ședința de miercuri, 19 iunie, a Guvernului.

Conform documentului, reorganizarea urmează a fi realizată de către Agenția Proprietății Publice (APP), în calitate de acționar unic al companiei „Termoelectrica”, prin asigurarea adoptării de către organele de conducere ale societății comerciale cu capital de stat a hotărîrilor aferente procedurii de reorganizare și majorare a capitalului social al acesteia, notează Noi.md cu referire la zdg.

„(…) Transmiterea patrimoniului întreprinderii absorbite urmează a fi efectuată în conformitate cu legislația în vigoare. Drepturile și obligațiile persoanei juridice absorbite trec integral la persoana juridică absorbantă”, se spune în document.

Autorii documentului fac referire la Raportul de activitate al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru anul 2022.

„(…) Problema menționată în acest raport constă în faptul că tarifele pentru energie termică la titularii de licență S.A. „Termoelectrica” și S.A. „Apă Canal Chișinău” sînt diferite, în funcție de sectorul municipal deservit. Prin urmare, motivația principală pentru transmiterea rețelelor termice la balanța unității termoenergetice constă în faptul că entitățile actuale responsabile de producerea și furnizarea a energiei termice realizează o activitate improprie, aferent activității de bază a entității.


Respectiv, nu se îndeplinesc în mod corespunzător cerințele și standardele necesare pentru a asigura servicii eficiente și fiabile. Unitățile termoenergetice, avînd expertiza și resursele necesare, ce pot optimiza operațiunile, să eficientizeze procesele și să ofere un nivel superior de servicii”, arată proiectul de hotărîre.

SA „Termoelectrica” este principalul producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare din țară, distribuitor și furnizor de energie termică din municipiul Chișinău.

0
1
3
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?