Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Svetlana Tuz: „Pregătirea discursurilor publice este importantă și pentru oratorii experimentați”

15 iun. 06:30   Societate
1923 0

Pregătirea îndelungată a discursurilor publice este importantă și pentru vorbitorii experimentați, iar improvizația nu este suficientă pentru ei.

O astfel de opinie a exprimat Artista Poporului, maestră în arte a Moldovei, instructoarea de discurs scenic, Svetlana Tuz, în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandr Stahurski” de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

Ea crede că, dacă o persoană crede că a avut o mulțime de diferite apariții publice și că o prestație improvizată este suficientă, atunci într-o anumită situație ar putea eșua.

"Nu te poți gîndi că - ah, sunt un orator, sînt un geniu și că voi vorbi astăzi fără probleme. Orice i se poate întîmplă unui om. El poate uita ceva. În același timp, nici un prestație, nici o apariție pe scenă nu este la fel, și publicul este absolut diferit", a spus Svetlana Tuz.

Artista Poporului, Maestră în Arte din Moldova, profesoară de discurs scenic a menționat că, de exemplu, atunci cînd în teatru se joacă o comedie, la același moment oamenii au reacții diferite. Aceasta poate fi vie într-un caz, sau absentă în alt caz.

"Dar tu ai jucat exact la fel. Poate chiar mai bine decît data trecută, dar nu există niciun răspuns. Dar dacă dau cuiva ceva, trebuie să primesc înapoi un răspuns. De aceea vorbesc vizual. Întotdeauna mă adresez publicului", a spus Svetlana Tuz.

"Pe scenă, cînd joc o piesă, acolo există o imagine. Iar cînd iese un vorbitor, el nu trebuie să creezi doar imagini. Vorbitorul nu trebuie să creeze imagini. El trebuie să fie el însuși. El trebuie doar să comunice cu oamenii. Trebuie să vadă o persoană, să se uite, să „prindă” o persoană în sală. „Prinde-l”, „prinde-l” și vorbește cu el, iar el va asculta, înțelegînd că se vorbește pentru el", a spus profesoara de discurs scenic.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?